Dárdaiék legyűrték a mumust

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 17:19
A Dárdai Pált is a soraiban tudó Hertha BSC idegenben verte meg a Cottbust a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, így növelte előnyét az üldözők előtt. Bár hátrányban is volt, fölényes sikert aratott a Bayern München a Hannover ellen, ezzel pedig valószínűleg megmentette edzőjét, Jürgen Klinsmannt. Súlyos vereséget szenvedett a Hamburg Mönchengladbachban.


Dárdai Pál a Berliner Morgenpostnak pénteken adott interjújában elmondta, számukra nagyon fontos a Cottbus elleni siker: egyrészt az Energie a berliniek mumusának számít, másrészt ez a siker hatalmas lökést adhat a fővárosiaknak a hátralévő mérkőzésekre.

A magyar középpályás nyilatkozatában kiemelte Jaroslav Drobny kapust, ám a hálóőr ezúttal hatalmasat hibázott: Cagdas szabadrúgása a lábai között került a hálóba. A kapott gól nem roggyantotta meg a vendégeket, ennek köszönhető, hogy még a félidő végéig sikerült nemcsak egyenlíteni, de fordítani is: mindkétszer Andrij Voronyin vette be Tremmel kapuját. A Cottbus szünet után már nem tudott egyenlíteni, sőt, Voronyin a lefújás előtt megszerezte a harmadik gólját. A Hertha előnye így négy pont a tabellán.

Összedrótozták a Stuttgart elleni meccsre Hajnal Tamást, de a magyar játékmester sem tudott segíteni a vesztfáliaiakon. A Stuttgart már a 10. percben beköszönt, Elson szabadrúgása talált utat a kapuba. Bár Valdez révén egyenlíteni tudott a Dortmund, ám Gomez találatára már nem volt válasza a vendégcsapatnak.

Edzőt mentett a Bayern. A 15. percben a Hannover az első helyzetét gólra váltotta Jiri Stajner révén, ám utána beindult a bajor henger. A szünetig háromszor vették be a hazaiak Robert Enke kapuját, és ezzel a sikerrel talán újra megszilárdult Jürgen Klinsmann helye. A szakvezető az utolsó bő tíz percben lehetőséget adott Landon Donovannek is, akinek ez volt az utolsó meccse a Bayern színeiben.

Nagy verést kapott a bajnoki címre törő Hamburg, amely a sereghajtó Mönchengladbach otthonában kapott ki. A Hoffenheim hazai pályán nem bírt a Werderrel, a Wolfsburg pedig a Karlsruhe legyőzése után az élbolyban található.

23. FORDULÓ:
Hoffenheim - Werder Bremen 0-0
Mönchengladbach - Hamburg 4-1
Bayern München - Hannover 5-1
Wolfsburg - Karlsruhe 1-0
Stuttgart - Dortmund 2-1
Cottbus - Hertha 1-3

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu