Dárdai álma a Bajnokok Ligája

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 15:50
A német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában az éllovas Hertha BSC a kiesés elől menekülő szomszédvár, az Energie Cottbus otthonába látogat. A papírforma alapján a berliniek az esélyesek, ámde… A Hertha az utóbbi években rendre megszenvedett a keletnémetekkel, és várhatóan a szombati meccs sem lesz sétagalopp számukra, ezt megerősíti Dárdai Pál is.


A magyar középpályás a Berliner Morgenpost internetes oldalának adott hosszabb interjút a mérkőzésről, az esélyekről és a korábbi Hertháról.

- Ön a Cottbus elleni összecsapást érezte a legfontosabbnak a hátralévő tizenkét meccs közül. Elárulná, hogy miért?
- Ha legyőzzük idegenben a Cottbust, biztos vagyok benne, hogy a Leverkusen ellen megtelik az Olimpiai Stadion. Hosszú évek után újra van tekintélye a klubnak, és remek érzés, amikor 50-60 ezer ember kijön minket biztatni. Az ő segítségükkel elérhető, hogy a dobogón végezzünk.

- Listavezetőként utaznak Cottbusba, ez mit jelenthet a párosítás szempontjából?
- A futballt fejben is játsszák, tudjuk, mire vagyunk képesek. A kezdetektől fogva figyelnünk kell.

- Ön játszott a két csapat elmúlt tizenegy meccsből kilencen. A Hertha a 11 találkozóból hetet elvesztett. Miért ilyen rossz az Önök mérlege a Cottbus ellen?
- Már számtalanszor feltettem magamnak én is ezt a kérdést, de választ nem tudok adni. Most viszont itt az esély ezen a statisztikán javítani.

- A mostani Hertha talán kevésbé áll nagy nevekből, mint korábban, ám sokkal eredményesebb…
- Az érdem egyértelműen az edzőé, Lucien Favréé. Nálunk senki sem tartózkodik túl távol a labdától, mindenki mozgásban van. Ehhez nincs szükség úgynevezett sztárokra, csak gyakorlásra, gyakorlásra, gyakorlásra. Csodálatos lenne, ha az én koromban még egyszer a Bajnokok Ligájában szerepelhetnék.

- 1999-ben már jártak ott…
- …és az tíz évvel ezelőtthöz képest vannak hasonlóságok. Most is van egy Királyunk, csak Jaroslav Drobnynak hívják – mindketten kiváló képességű kapusok. A védelem sokkal erősebb, mint bármikor. Akkor a Preetz, Marcelinho duó termelte a gólokat, de a Pantelics, Voronyin kettős sem marad el tőlük.

Prasnikar: Profi bírókat!
A Cottbus háza táján a hétközi Bochum elleni meccsel vannak elfoglalva, elsősorban Markus Schmidt játékvezetővel. A stuttgarti bíró ugyanis a keletnémetek szerint rendesen benne volt a vereségükben, ráadásul az őszi, berlini meccsen is rengeteget tévedett a kárukra, ezért úgy határoztak, leiratkoznak róla.
Bojan Prasnikar, az Energie szlovén mestere szerint be kellene vezetniük a profi játékvezetést.
„Mindenkinek, aki szerepet vállal egy mérkőzésen, profinak kell lennie. Vonatkozik ez az edzőre, a játékosra, de a játékvezetőre is.”

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu