Az AS Roma kezd kimászni a gödörből

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 22:25
Az AS Roma labdarúgócsapata első győzelmét szerezte az olasz élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában a Reggina ellen a Stadio Olimpicóban szombat este, a Farkasok 3-0-val intézték el a kiesőjelölt dél-olaszokat. A gólokon Christian Panucci, Alberto Aquilani és Simone Perrotta osztozott.


A rómaiak továbbra is a Juan-Mexes védőpáros és a falkavezér Francesco Totti nélkül kezdtek, először szerepelt az első perctől kezdve a francia válogatott hatalmas tehetsége, Jérémy Ménez. A Reggina hívei a Di Gennaro-Corradi duótól várták a gólokat.

 

Az első félidőben Aquilani és Ménez távoli lövésein kívül nem sokszor kellett talpra állnia a Farkasok elszánt szurkolóinak, hátul Doninak is csak alig-alig kellett játékba avatkoznia.

 

A félidő legvégén, lélektanilag a legjobb pillanatban aztán megszerezte a hőn áhított vezetést a fővárosi csapat, nagy kavarodás után Taddei tálalt az alapvonal mellől Panuccihoz, aki másfél méterről kotort a hálóba. Akárcsak a Kolozsvár ellen, ezúttal is a védő törte meg a gólcsendet, de valami azt súgta, hogy ezen az estén nem lesz hiábavaló erőfeszítése...

 

Nagy harci kedvvel jöttek ki a pályára a szünet után a római gladiátorok, s ami Vucsinicsnek a 48. percben nem jött össze, az sikerült Aquilaninak.

 

A válogatott középpályás remekül tört be a behátráló védők asszisztálása mellett a tizenhatosra, majd 15 méterről szenzációs gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

 

A folytatásban Ménez, Vucsinics, és Aquilani egyéni akciói tartották rettegésben a reggióakat, de a helyükre érkező Perrotta, Totti és Cicinho sem vallott szégyent.

 

Éppen előbbi két játékos adta meg a kegyelemdöfést a Szatmári Loránd játékjogát birtokló vendégeknek:

 

A 93. percben Totti 21 méterről kapura bombázott szabadrúgásánál teljesen szétnyílt a sorfal, s Campagnolo kapus ugyan üggyel-bajjal hárított, a kipattanóra azonban Perrotta érkezett, s tíz méterről a jobb alsó sarokba tüzelt.

OLASZ ELSŐ OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG, 3. FORDULÓ, SZOMBATI JÁTÉKNAP
ROMA-REGGINA 3-0 (1-0)
Róma, Stadio Olimpico, Vezette: Gervasoni.
ROMA: Doni - Cassetti, Loria, Panucci, Riise - De Rossi, Brighi - Taddei, Aquilani (Cicinho 87.), Menez (Perotta 68.) - Vucsinics (Totti 77.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.
REGGINA: Campagnalo - Lanzaro, Valdez, Cirillo, Costa - Vigiani (Ceravolo 63.), Barreto, Carmona, Barilla (Halfredsson 84.) - Corradi - Di Gennaro (Brienza 46.). Vezetőedző: Nevio Orlandi.
Gólszerző: Panucci (45.), Aquilani (50.), Perrotta (93.)
Sárga lap: Valdez (10.), Lanzaro (55.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu