A támadófoci diadala jöhet Monacóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 29. 19:33
Látványos, szemkápráztató játékra van kilátás a 2008-as Európai Szuperkupa péntek esti mérkőzésén, ahol a modern támadófutball két kirakatcsapata, a BL-címvédő Manchester United és az idei UEFA Kupa-győztes Zenit Szentpétervár csap össze. A gólokra Carlos Tevez és Wayne Rooney, illetve Andrej Arsavin és Pavel Pogrebnjak neve lehet a garancia. Ferguson még mindig a Lazio elleni 1999-es vereség miatt kesergett, Advocaat az egekig magasztalta a skót trénert sajtótájékoztatóján.


A Manchester United eddig két alkalommal szállt harcba az Európai Szuperkupa serlegéért, 1991-ben a Crvena zvezda ellen sikerrel is jártak, az 1999-es Lazio ellen elvesztett finálé azonban mély nyomot hagyott a manchesteri szurkolókban és Sir Alex Ferguson vezetőedzőben.

 

A skót mester fel sem említette az 1983-as, vagy 1991-es sikereit, a római csapat elleni vereség okait kutatta pénteki nyilatkozatában:

 

"Amikor legutoljára Monacóban játszottunk ezért a trófeáért, rendkívül tartalékos összeállításban léptünk pályára, több kiegészítő embert is be kellett vetnem, ahogy az idei szezonnyitón, a Newcastle ellen is.

 

"A Lazio játékosai annak idején úgy ünnepeltek, mintha a vb-t nyerték volna meg. Ezt nem lehet elfelejteni. A lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk a legjobb csapatot hadrendbe állítani. A sorsnak kárpótolnia kell minket, most mi nyerünk."

 

Talán ez a mentalítás a siker receptje a kétszeres BL-győztes szakvezető számára, akinek nagysága előtt az ellenfél holland mestere, Dick Advocaat is leborult.

 

"Nem csak Európában, az egész világon nincsen párja Fergusonnak. Huszonkét éven át, ekkora nyomás alatt dolgozva a topon lenni, ehhez kivételes képességek kellenek, ez szinte már alkímia - mondta a holland edző.

 

Az udvariaskodásnak nem volt vége, a vörös ördögök menedzsere hangsúlyozta, mennyire nagyrabecsüli Advocaatot, amiért Skócia után az orosz bajnokság viszonyaihoz is tökéletesen alkalmakzodott, másfél év alatt bajnoki címhez és UEFA-kupa győzelemre vezérelte csapatát.

 

A manchesterieknél Gary Neville, Anderson és Pak Dzsi Szung is száz százalékos állapotban van sérülése után, Nani pedig eltiltásából visszatérve lehet kezdő.

 

A térdsérülésből felépülő Pavel Pogrebnjak és a harminc millió euróért szerződtetett Danny játékára is azelső perctől számíthatnak a Zenit szurkolói, akik elsősorban Andrej Arsavintól várják az áttörést az angol sztárklub ellen. A belga hátvéd Nicolas Lombaerts az egyetlen maródi a csapatnál.

 

Egyik csapat sem kényeztette el szurkolóit az utóbbi hetekben, az MU egy kínkeserves döntetlen után Darren Fletcher góljával verte a Portsmouth-t a Premier League második fordulójában, a Zenit mérlege az utóbbi egy hónapban két sima győzelem és két sima vereség a bajnokságban.

 

2008-AS EURÓPAI SZUPERKUPA

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

MANCHESTER UNITED - ZENIT SZENTPÉTERVÁR

Monaco, II. Lajos Stadion, vezeti: Bo Larsen (Sonderby, Norrestrand) - mindhárman dánok

MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Vidics, Evra - Fletcher, Hargreaves, Anderson, Nani - Tevez, Rooney. Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
ZENIT: Malafejev - Anyjukov, Puygrenier, Krizsanac, Kim - Tyimoscsuk - Dominguez, Zirjanov, Danny - Arsavin - Pogrebnjak. Vezetőedző: Dick Advocaat.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu