A Sevilla otthon négyelte fel a Bilbaót

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 18:52
Továbbra is veretlen a spanyol élvonalbeli bajnokságban (La Liga) a Sevilla, amely vasárnap könnyedén 4-0-ra verte az Athletic Bilbaót a hatodik fordulóban. Az első félidőben Kanouté és Renato, a másodikban Adraino és Chevantón volt eredményes az andalúziaiak részéről, akik átmenetileg a tabella második helyére léptek előre. A 91. percben kapott góllal szenvedett vereséget a Vadócz Krisztián nélkül szereplő Osasuna. Idegenben győzött a Málaga, hazai pályán a Deportivo La Coruna, az Almería a hajrában mentett pontot a Getafe otthonában.


SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (LA LIGA) 6. FORDULÓ:
SEVILLA – ATHLETIC BILBAO 4-0 (2-0)
Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. Vezette: Rodriguez Santiano.
SEVILLA: Palop – Konko, Squillaci, Escudé, Fernando Navarro – Maresca, Romaric (Duscher 57.) - Jesus Navas, Renato (Chevantón 78.), Diego Capel – Kanouté. Vezetőedző: C. Jimenez
ATHLETIC BILBAO: Iraizoz – Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Balenziaga – David Lopez, Javi Martinez (Garmendia 61.), Orbaiz, Gabilondo – Yeste – Llorente (Vélez, 54.). Vezetőedző: J. Caparros
Gólszerzők: Kanouté (17.), Renato (45.), Adriano (76.), Chevanton (80.)
Sárga lapok: Romaric (19.), F. Navarro (21.), illetve A. Ocio (13.). Orbaiz (20.)

 

Kevés öröme volt eddig az Atlhletic Bilbaónak a Sevilla ellen az elmúlt néhány szezon során, hiszen a legutóbbi kilenc találkozójukon, mindössze egy alkalommal távoztak győztesen a pályáról.

 

Az andalúziaiak eddig veretlenek a La Ligában, három győzelem mellett két döntetlent értek el, egy újabb sikerrel már dobogós helyre léphettek volna Manolo Jiménez fiai. A vendégek eddig annak ellenére is a középmezőnyben tartózkodnak, hogy igazán nagy játékerőt képviselő együttessel nem találkoztak.

 

A Sevilla az UEFA-kupában és a bajnokságban öt mérkőzés óta nem kapott gólt, 495 játékperc óta érintetlen Andres Palop hálója. Vasárnap az esélyeknek megfelelően a hazaiak támadtak, többször hosszú percekig állomásoztak a Bilbao kapuja előtt. A 13. percben Renato szöglet után leadott lövésénél pedig csak a szerencsén múlott, hogy nem örülhetett a hazai közönség.

 

Ami nem sikerült az első negyedóra végén az igen a 27. percben, Balenziaga tétlenkedett a tizenhatosa előtt, Jesús Navas csapott le a labdára, majd előzékenyen tálalt Kanouté elé, aki szezonbeli harmadik góljával jutatta vezetéshez a Sevillát.

 

Nem sokkal a félidő előtt ismét Navas volt az előkészítő és a korábban már a gólhoz közel járó Renato révén duplázta meg előnyét a hazai alakulat. A második félidőben némileg leült a mérkőzés, igaz Maresca az üres kapuba sem tudott betalálni. A csereként beállt Adriano 16 méteres lövése pattant a középpályás elé, aki ahelyett hogy a hálóba passzolt volna, nagyerővel a kapufát találta el.

 

Arról, hogy a közönség mégsem unatkozzon, Adriano gondoskodott. Egy mintaszerű kontra végén helyezett a vendégek kapujába, majd az uruguayi Chevantón is eredményes volt, így a Sevilla magabiztos győzelemmel menetel Spanyolországban, Palop hálóját pedig már 585 perc óta nem tudták bevenni az ellenfelek.

 

Idegenben szerezte meg első győzelmét az első osztályban a Sporting Gijón, a Mallorcát verte 2-0-ra, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről. A forduló előtt azonos pontszámmal álló Huelva és Málaga csatáját, meglepően nagy arányban nyerte az utóbbi alakulat, amely többek között Eliseu duplájával nyert 4-0-ra.

 

A Vadócz Krisztián nélkül pályára lépő Osasuna az utolsó pillanatokban bekapott góllal maradt alul a Racing Santanderrel szemben. Az eddig a tabella ötödik helyén álló Almería a 91. percben mentett pontot a tavalyi UEFA-kupában hősies küzdelemben a Bayern München ellen kieső Getafe otthonában.

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
RECREATIVO HUELVA - MÁLAGA CF 0-4 (0-2)
Gólszerző: Eliseu (1., 63.), Baha Nabil (40.), Duda (50.)
GETAFE CF - UD ALMERÍA 2-2 (0-0)
Gólszerző: Uche (69.), Paredes (71.) ill. Negredo (87.), Chico (91.)
REAL MALLORCA - SPORTING GIJÓN 0-2 (0-1)
Gólszerző: Carmelo (11.), Canella (51.)
CA OSASUNA - RACING SANTANDER 0-1 (0-0)
Gólszerző: Valera (91.)
Piros lap: Plasil (39.)
DEPORTIVO LA CORUNA - CD NUMANCIA 1-0 (1-0)
Gólszerző: Castillo (13.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu