"A PSV a legjobban támadó csapat!"

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 20. 15:09
Ismét a Lokira, Magyarország és Debrecen büszkeségére figyel a honi - és a holland - futballtársadalom, csütörtökön újabb kiemelkedő találkozó vár Herczeg András együttesére. A magyar bajnokcsapat a Dzsudzsák Balázst is felvonultató PSV Eindhovennel találkozik az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, sokan az év mérkőzésének várják a kilencven percet. De nem Czvitkovics Péter, aki természetesen nem becsüli le az összecsapás fontosságát, csak éppen hasonló szintre helyezi, mint a Metaliszt Harkiv és a Sampdoria elleni párharcokat. Laczkó Zsolt pedig bízik abban, hogy sikerélménnyel gazdagodik a hajdúsági csapat, de tudja jól, ehhez kiváló teljesítményre lesz szükség.


 

A DVSC-TEVA eddig nem szerzett pontot. Hazai pályán 5-0-ra kapott ki a Metaliszt Harkivtól, majd sokkal jobb teljesítményt nyújtott ugyan a Marassiban, de így is 1-0-ra veszített a Sampdoriával szemben. Most pedig jön a csoport első számú esélyese, a holland futball kiemelkedő képviselője. A szurkolók egy része úgy véli, a csütörtök esti „randevú” lesz az év meccse…

„Szerintem nincs így! Számunkra minden mérkőzés kiemelkedően fontos az Európa-ligában, ajándéknak tekintjük ezeket az alkalmakat. Sajnos azt is látni kell, még mindig nagy a lemaradásunk” – mondta A Loki karmestere, Czvitkovics Péter.

A tapasztalt válogatott középpályás nem akar felelőtlen ígéreteket tenni, de tudja, mi kell ahhoz, hogy a szurkolók elégedetten térjenek majd haza.

„Próbálunk jól játszani, természetesen nagyon figyelnünk kell, hogy elkerüljük a hibákat. Ez lesz a középpontban!” – tette hozzá a népszerű Cicó.

Néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, komoly léket kapott a debreceniek „hajója”, hiszen a minden csapatnál alapot jelentő védekezésen támadtak hatalmas rések. Akkoriban kapott ki 3-0-ra a Győri ETO-tól, 5-0-ra a Metaliszttól és 4-1-re a Siófoktól a magyar bajnok. Sokan azt jósolták, a Samp és majd most a PSV ellen is gólzuhatag éri a debrecenieket, hiszen a nagy zakókat kiosztó együtteseknél az olasz és a holland gárda is sokkal jobb.

„Úgy érzem, mostanra ismét összeállt a védekezés, túl vagyunk a problémák orvoslásán. Ezt igazolja, hogy a Sampdoria csak 11-esből rúgott góllal győzött le bennünket, a Vasas ellen már 3-0-s vezetésünknél kaptunk gólt, az MTK ellen pedig egyáltalán nem. Szerintem a PSV ellen is rendben lesz a védekezés” – jelentette ki magabiztosan Czvitkovics Péter.

A DVSC-TEVA autóbusza szerdán délben érkezett Budapestre, a küldöttség elfoglalta szállását, majd a futballisták készséggel álltak a média rendelkezésére. Egyikük arcán sem látszott feszültség, pedig olyan ellenfél következik…

„Amelyre természetesen nem tudunk felkészülni a magyar bajnokságban. De magam is tudom, hogy csütörtökön komoly feladat vár rám, a védekezésből is ki kell majd vennem a részem. A modern futballban most már amúgy is összemosódnak a feladatok, az elöl lévő fiúknak is vissza kell jönniük védekezni. Az is fontos, hogy lehetőség szerint minden támadást fejezzünk be, a saját térfelünkön pedig ne veszítsünk labdákat” – adta ki a „jelszót” a technikás játékos.

Czvitkovics Péter elárulta, hogy ezen a héten a szalmai stáb útmutatójával az együttes már megnézte és elemezhette a holland sztárcsapat két idegenbeli találkozóját, a Metaliszt elleni Európa-liga kilencven percet, valamint a Roda elleni bajnokit. Szerdán délután pedig jöhet a PSV Eindhoven-Sampdoria film…

Természetesen a sorsolás óta tudjuk, csütörtökön este egy nagy visszatérést is ünnepelhet a közönség, még ha a játékosok nem is így készülnek. A PSV egyik kulcsembere ugyanis az a Dzsudzsák Balázs, aki Debrecenből indult el a futballvilág meghódítására. A klasszis ugyan kiszakadt már a sportág honi mindennapjaiból, de nemrég több napot eltöltött Cicóval is válogatottban…

„Jól ismerjük Dzsudzsit, tudjuk, mik az erősségei. Remélem, sikerül őt kikapcsolnunk…”

Czvitkovics is jó hangulatban van, Laczkó Zsolt sem panaszkodhat, sőt! A Buksi becenévre hallgató univerzális, védekezésben és támadásban is kiválóan használható futballista a pályán élte át a magyar válogatott sikerét San Marino (8-0) és Finnország (2-1) ellen.

"Egyértelműen pozitív hangulatban várom a PSV elleni mérkőzést! Legutóbb ugyanis egy nagy győzelem részese voltam a Puskás-stadionban...Reméljük, hogy ezúttal is jó meccset játszunk, bár tudjuk, nem lesz könnyű" - jelentette ki Laczkó Zsolt.

A szakemberek és a szurkolók döntő többsége szerint a holland sztáralakulat számít a csoport legjobbjának, a Loki védő-szélsője sem ellenkezik ezzel a megállapítással.

"Sampdoria-szintű a következő ellenfelünk. A csoportban a Sampdoria a legjobban védekező, a PSV pedig a legjobban támadó csapat! Egyértelmű, csütörtökön is döntő fontossága lesz az első gól megszerzésének. Nagy előnyt, nagy lökést adhat a vezetés megszerzése. Remélem, mi kerülünk előnybe. Biztos, nem lesz sok helyzetünk, azt az egyet, kettőt kell kihasználnunk. Legalább egyszer be kell találnunk, de az sem lenne baj, ha többször lennénk eredményesek" - jegyezte meg Buksi.

De hol van az az egy??? Az Európa-liga főtáblán még nem ünnepelhetett a DVSC, sőt tavaly a Bajnokok Ligája elitmezőnyében sem volt eredményes az utolsó két összecsapáson. Laczkóra is fontos feladatok várnak a Puskás-stadionban.

"Fegyelmezetten kell majd védekeznem, de a támadásokban is segíteni akarok. Azzal nem lennék elégedett, ha csak védekezésben nyújtanék jó teljesítményt. Az első mérkőzésünkön a vártnál kisebb volt az érdeklődés, de holnap más lesz. A PSV nagy csapat, ráadásul jön Dzsudzsák is. Az biztos, jó hangulat lesz. Nem akarok jósolgatni, nem is szokásom. De az nyilvánvaló, akkor érhetünk el jó eredményt, ha jó teljesítményt nyújtunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Hiába szeret minket Dzsudzsák Balázs"
"Újra Európa-hírű csapat látogat hozzánk, nagyszerű, hogy ilyen együttest fogadhatunk! Remek együttes lesz az ellenfelünk, számos különleges egyéniségre építhet. Szerintem a PSV Eindhoven a csoport favoritja" - jelentette ki...
Tovább a teljes cikkhez »

A PSV EINDHOVEN NÉVJEGYE:
Teljes neve: Philips Sport Vereniging NV
Alapítási ideje: 1913.08.31.
Stadion: Philips (35 186 férőhely)
Elnök: Peter Swinkels
Vezetőedző: Fred Rutten
Sikerei:
Holland bajnok: 21 (1928–29, 1934–35, 1950–51, 1962–63, 1974–75, 1975–76, 1977–78, 1985–86, 1986–87, 1987–88, 1988–89, 1990–91, 1991–92, 1996–97, 1999–00, 2000–01, 2002–03, 2004–05, 2005–06, 2006–07, 2007–08)
Holland-kupa győztes: 8 (1949–50, 1973–74, 1975–76, 1987–88, 1988–89, 1989–90, 1995–96, 2004–05)
BEK-győzelem: 1 (1987–88)
UEFA-kupa győzelem: 1 (1977–78)
Dzsudzsák-gólokkal jutott az El-főtáblára a PSV
A PSV BEK-győzelme

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu