A Makó hét góllal kárpótolta szurkolóit

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 17:03
Könnyed sikerrel szakította meg négy hete tartó nyeretlenségi sorozatát a Makó a Tököl ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjában a kilencedik fordulóban. Gévay vezető góljára a vendégek még válaszoltak, ám a második félidőben szabályos gólfesztivált rendeztek a hazaiak.


NB II, KELETI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
MAKÓ FC-TÖKÖL 7-1 (2-1)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 400 néző. Vezette: Iványi Z. (Albert, Szpisják)
MAKÓ: Czirbus - Rakonczai, Szamosszegi, Magyar, Gévay - Csamangó, Molnár (Podonyi 77.), Varga R. (Nagy A. 75.), Bány - Schreiber (Hadár 77.), Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János.
TÖKÖL: Beke - Medgyesi, Helgert, Vedres, Mojzes - Csabai (Horváth B. 46.), Vejmola, Kurucsai, Palásti (Csönge 78.) - Varga L., Gasparik. Vezetőedző: Gyimesi László.
Gólszerző: Gévay (11.), Magyar (11-esből 45.), Bány (59., 76. - utóbbi 11-esből), Maróti (65., 80.), Hadár (87.) ill. Gasparik (13.)
Sárga lap: Vejmola (11.), Varga R. (30.), Varga L. (34.), Csamangó (46.), Molnár (51.), Medgyesi (58.)


A negyedik fordulóban 3–0-ra győzte le hazai környezetben a Makó FC a Kazincbarcikát, a remek sikernek köszönhetően akkor a harmadik helyen álltak a tabellán. Azóta viszont megtorpantak a Maros-partiak. A magyar kupából ugyan kiejtették az élvonalbeli Diósgyőrt, a bajnokságban viszont 4–1-re kikaptak a Baktalórántházától, 3–1-re a Debrecen kettőtől, 6–2-re a Vecséstől, csak a Szolnok elleni 1–1 hozott valamicskét a konyhára. A rossz széria miatt a Maros-partiak a 11. helyre csúsztak vissza a táblázaton.

 

Kolozsvári János tanítványai fogadkoztak, hogy a sereghajtó Tököllel szemben mindhárom pontot otthon tartják. Ennek megfelelőlen nekiestek ellenfelüknek és tízpercnyi játék után Gávay találatával a vezetést is megszerezték.

 

Örömük azonban nem tartott sokáig, ugyanis a középkezdés után két perccel már a Makó hálójából kellett kikotorni a labdát: a 13. percben Gasparik vette be Czirbus ketrecét. A vendégek ezzel a góllal is igazolták, hogy nem szabad őket egy kézlegyintéssel elintézni. Hiába utolsók a bajnoki tabellán, eddigi két győzelmüket idegenben aratták. Előbb az ESMTK otthonában nyertek 4-3-ra, majd a legutolsó kirándulásuk alkalmával Baktalórántházán gyűjtötték be a három pontot, 1-0-ás sikerükkel.

 

A Makót megfogta az egyenlítő találat, csupán a játékrész végén jegyezhettünk fel újabb hazai helyzeteket. A szünet előtti percekben aztán büntetőhöz jutott a hazai csapat, amit Magyar biztosan értékesített.

 

A második félidőben gólfesztivált rendezett a Makó: a 60. percében Bány gólja után már biztosan vezetett a hazai csapat, majd öt minutummal később, Maróti találatánál gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. Bány büntetője és Maróti második villanása is tapsra ragadtatta a nézőket, a csereként pályára lépett Hadár gólja pedig már csak hab volt a tortán.


EDZŐSZEMMEL:
Kolozsvári János: - Úgy érzem, hogy ez a győzelem már kijárt nekünk. Nehezen indult be a gólgyártás, de a második félidőre sikerült megtörnünk ellenfelünket. Ma sokat javítottunk a gólarányon, remélem a győzelemmel elindulunk felfelé a tabellán.
Gyimesi László: - Nincs mit mondanom.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu