A Juve-Milan mindent visz a hétvégén!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 30. 18:34
Vasárnap este mutatkozik be vérbeli rangadón a Juventus új stadionja, a 41 ezres szentélyben egy tűt nem lehet majd elejteni, hiszen a listavezető a címvédő AC Milannál megy birokra a 6. forduló záró meccsén. Pirlo egykori csapata ellen irányíthatja majd a 4 csatáros játékot, a túloldalon ismét összeáll a Boateng, Cassano, Ibra hármas. Az Inter-Napoli és a Roma-Atalanta csatákról sem maradhatsz le, mindegyiket élőben közvetítjük a hétvégén, itt, a SportHirado.hu-n.


 

LABDARÚGÓ SERIE A, 6. FORDULÓ
ROMA-ATALANTA SZOMBAT 18:00
Stadio Olimpico, vezeti: Domenico Celi.

ROMA: Lobont - Cassetti, Burdisso, Kjaer, J. Angel - Pizarro, De Rossi, Pjanic - Krkic, Totti, Osvaldo. Vezetőedző: Luis Enrique.
Cserepad: Curci, Heinze, Rosi, Gago, Taddei, Borini, Borriello.
Sérült: Stekelenburg, Greco, Lamela, Perrotta.

ATALANTA: Consigli - A. Masiello, Capelli, Manfredini, Bellini - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Moralez, Denis. Vezetőedző: Stefano Colantuono.
Cserepad: Frezzolini, Peluso, Raimondi, Brighi, Marilungo, Tiribocchi, Gabbiadini.
Sérült: Lucchini, Ferreira Pinto, Pettinari, Carmona.

Nagyon nehéz mérkőzésre számít Luis Enrique, az AS Roma vezetőedzője az Atalanta ellen, az Olimpicóban, amin nincs mit csodálkozni, hiszen az idény eddigi legjobbja látogat Rómába, még akkor is, ha ennek a tabellán semmi látszata, hiszen a bergamóiak a fogadási botrányban való érintettségük miatt hat pontot már a kezdet kezdete előtt elhullajtottak.

Az asztúriai tréner ugyanakkor úgy véli, csapata meglátta a fényt az alagút végén Pármában, ahol Osvaldo gyönyörű fejesgóljával kiharcolta a győzelmet múlt vasárnap.

A sikere ellenére nem lehet állítani, hogy beindult a Roma szekere, az új, 4-3-3-as játékrendszer, és a tili-toli eddig nem a Farkasok sajátja volt, idő kell, amíg beérik a munka gyümölcse. Az is problémát okoz, hogy számos játékos nem eredeti posztján szerepel, hanem éppen az átszoktatása "zajlik". Osvaldo és Borriello klasszikus erőcsatár, ehelyett a szélről érkezve kell megállniuk a helyüket, Pjanic a támadók mögött jobban érezné magát, Pizarro egy kicsit jobbra tolódott, ez meg neki nincs ínyére. A jobb-bekként kipróbált Perrottáról már ne is beszéljünk. Még csak az út elején jár tehát a Roma, ezért is különösen veszélyes ellenfél ez az Atalanta, különösen a széleken, ahol a faital Bonaventura és Schelotto rohamoz majd. A Farkasoknál Krkic és Cassetti is kezdő lehet, Stekelenburg még nem épült fel teljesen.

INTER-NAPOLI SZOMBAT 20:45
Stadio Giuseppe Meazza, vezeti: Gianluca Rocchi.

INTER:
Julio César - Nagatomo, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Obi - Álvarez - Forlán, Pazzini. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Cserepad: Castellazzi, Maicon, Jonathan, Coutinho, Sztankovics, Castaignos, Zárate.
Eltiltott: Ranocchia (2)
Sérült: Córdoba, Viviano, Thiago Motta, Sneijder.

NAPOLI:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamsík, Pandev, Lavezzi. Vezetőedző: Walter Mazzarri.
Cserepad: Rosati, Grava, Fernández, Zuniga, Fideleff, Santana, Mascara.
Sérült: Britos, Donadel, Cavani.

Szombat este mutatkozik be hazai közönség előtt az Inter új edzője, Claudio Ranieri, aki eddig hibátlan, Bolognában és Moszkvában is szép győzelemre vezette a csapatot négy nap leforgása alatt. Sajtótájékoztatóján többek között arról kérdezték,  be szabad-e  sorolni ezt a párharcot azok közé, amelyeken a Scudetto a tét.

"Szerintem igen, a Napoli remek kis csapat, s az idő elteltével egyre inkább összeérik. A City és a Villarreal ellen nem akármilyen tartásról tettek tanúbizonyságot, mintha be lennének oltva a legfontosabb tétmeccsekre. Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy az Inter is a bajnoki címet akarja,  fel is hívtam a srácok figyelmét, hogy ez lebegjen a szemük előtt. Meddig juthat a két csapat a BL-ben? De Laurentiis Inter-Napoli BL-döntőt szeretne? Szép álom. A Napoli elnöke mutatja az utat a játékosoknak, s úgy tűnik, ők el is indultak ezen."

Ami a keretet illeti, Chivu, Maicon és Sztankovics játékra jelentkezik, Pazzini bokájával sem nagy a baj. Közülük azonban csak Chivu tűnik biztos befutónak, ha a kezdőről beszélünk. Coutinho tetszeleghet a csatárok mögötti irányító szerepkörben, hacsak Álvarez nem művel csodát a pénteki gyakorláson.

A Napoli ennél nagyobb érvágást nem is szenvedhetett volna, péntek délután kiderült, nem nevezték Cavanit az Inter elleni keretbe. Az uruguayi gólvágó jobb bokája mondta fel átmenetileg a szolgálatot. Pandev tehát kezd. Némi vigasz a Napoli szurkolói számára, hogy a pár napja még szintén kérdéses Maggio és Aronica vállalja a játékot.

Érdekes hír a Nerazzurrik háza tájáról, bár nem feltétlenül újdonság, hogy az Inter a leginkább "nemzetközi" csapat a Serie A-ban, az eddigi idényben összesen kettő, azaz kettő olasz játékos lépett csupán pályára az együttesben (Ranocchia, Pazzini), miközben általános tendencia, hogy megkezdődött a "visszaolaszosítás" folyamata a riválisoknál.

JUVENTUS-MILAN VASÁRNAP 20:45
Juventus Arena, vezeti: Nicola Rizzoli.

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Kraszics, Vucsinics, Matri, Pepe. Vezetőedző: Antonio Conte.
Cserepad: Storari, Bonucci, Grosso, Vidal, Giaccherini, Quagliarella, Del Piero.
Sérült: Iaquinta.

MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - K.P. Boateng - Ibrahimovic, Cassano. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Cserepad: Amelia, Yepes, Antonini, Emanuelson, Aquilani, El Shaarawy, Inzaghi.
Sérült: Mexes, Flamini, Gattuso, Robinho, Ambrosini, Pato.
Cesare Prandelli úgy van a Juve-Milannal, hogy erre most mindenféleképpen befizet. "Rettentően érdekes meccs lesz. Két remek csapatot látok, az egyik címmel a birtokában jön, hisz ő a 2011-es olasz bajnok, a másiknál meggyőzőbb, karakteresebb együttes pedig nincs ebben az idényben."

Tény, hogy a Juve nyújtott eddig a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, még akkor is, ha a két legutóbbi meccsen döntetleneztek (a Bologna ellen tíz emberrel is közelebb álltak a sikerhez, Szicíliában be kellett érniük az 1-1-gyel a Massiminóban). Csakhogy ez lesz az első igazán komoly tesztjük, hasonló presztízsmeccset a májusi, Napoli elleni, hazai 2-2 óta nem játszottak.

A védelemben ismét Grossót preferálhatja Conte De Ceglie helyén, Elia is a kispadra szorulhat, Matri partnere az eltiltásból visszatérő Vucsinics lesz. Iaquinta kivételével mindenkire számíthat a mester a Juventus Arena első vérbeli rangadóján.

Massimiliano Allegri nagyon örül annak, hogy Cassano magára talált a Bariban rendezett olasz-spanyol (2-1) óta, és hogy ismét rendelkezésére áll Ibrahimovic, azt azonban még nem tudta megmondani a Tuttosportnak, hogy az első perctől kezdve bevetheti-e Boatenget.
Mondhatnánk, a Milan saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy hagyta Pirlót elmenni az egyik ősi riválishoz, dehát ki gondolta volna, hogy új erőre kap, így megtáltosodik. S amúgy is, új kihívásra volt szüksége. Talán ez okozza most a legnagyobb fejtörést a Cagliari korábbi trénerének.
"Kemény feladvány lesz ez, a védekezés jól össze van rakva, elöl pedig elég sok választási lehetőségük van. Kezdenek kimerülni a játékosaink, mert egy hónap óta szinte mindig ugyanazok játszanak a sérülések miatt. A technikás focinkkal, a jobb koncentrációnkkal akarunk nyerni. A körítés szép lesz, az új stadion sokat jelenthet számukra. Olyan közel lesznek a nézők, hogy várom majd  az ötleteiket. Persze inkább a San Sirót választom, ha nem telt házzal, csak hetvenezer nézővel, akkor hetvenezer nézővel" - viccelődött Allegri az interjú végén.

Abate combizonhúzódást szenvedett, így nem nevezhették be, egy válogatott behívó is kinézett neki, valószínűleg azt is bukta. Mexes, Ambrosini és Boateng pénteken már a többiekkel edzhetett, utóbbi lendületes játékára nagy szükség lehet majd Torinóban.
A, 6. FORDULÓ MŰSORA, TABELLA
Szombat
Roma-Atalanta 18:00
Inter-Napoli 20:45
Vasárnap
Novara-Cesena 12:30
Cesena-Chievo 15:00
Fiorentina-Lazio 15:00
Lecce-Cagliari 15:00
Palermo-Siena 15:00
Parma-Genoa 15:00
Udinese-Bologna 15:00
Juventus-Milan 20:45

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1.   Juventus 4 2 2 0 7-3 +4 8
2.   Udinese Calcio 4 2 2 0 5-1 +4 8
3.   Genoa CFC 4 2 1 1 8-5 +3 7
4.   SSC Napoli 4 2 1 1 6-3 +3 7
5.   ACF Fiorentina 4 2 1 1 5-2 +3 7
6.   US Palermo 4 2 1 1 7-6 +1 7
7.   Cagliari Calcio 4 2 1 1 6-5 +1 7
    Chievo Verona 4 2 1 1 6-5 +1 7
9.   AC Siena 4 1 2 1 4-2 +2 5
10.   Lazio Roma 4 1 2 1 5-5 0 5
11.   AS Roma 4 1 2 1 3-3 0 5
12.   AC Milan 4 1 2 1 5-6 -1 5
13.   Calcio Catania 4 1 2 1 2-4 -2 5
14.   Atalanta Bergamo 4 3 1 0 7-4 +3 4
15.   Novara Calcio 4 1 1 2 7-7 0 4
16.   Inter 4 1 1 2 7-8 -1 4
17.   US Lecce 4 1 0 3 3-7 -4 3
18.   Parma FC 4 1 0 3 3-9 -6 3
19.   Bologna FC 4 0 1 3 2-8 -6 1
20.   AC Cesena 4 0 0 4 2-7 -5 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu