A Hull City is a legjobbak közé került

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 24. 18:51
A West Bromwich Albion és a Stoke City után harmadikként a Hull City is feljutott az angol labdarúgó Premier League-be, miután a rájátszás szombat délutáni fináléjában a 39 esztendős Dean Windass góljával 1-0-ra legyőzte a Vaskó Tamást a cserék közé jelölő Bristol City együttesét. A Tigrisek 104 éves történetük legnagyobb sikerét érték el.


Jó az öreg a háznál – tartja a közmondás, s ezt a Hull City a 39 éves játékosa, Dean Windass be is bizonyította.

 

A veterán 38. percben szerzett bombagóljával ugyanis a sárgamezes együttes történetének legnagyobb sikerét érte el, hiszen fellépett az angol labdarúgó-bajnokság legmagasabb osztályába.

 

Phil Brown legényei a kezdeti álmosság és néhány bristoli helyzet után lassan a kezükbe vették az irányítást: Richard Garcia fejese a 19. percben még elszállt Sam Ricketts kapuja felett, ám hét perccel a félidő vége előtt Frazier Campbell bal oldali beadását a tizenhatos vonaláról Dean Windass bombázta kapásból a hálóba.

 

A 39 éves futballista ekkor még nem sejthette, ez a csodálatos gól aranyat ér. Az örömbe üröm is vegyült, hiszen a bristoli Bradley Orr olyan szerencsétlenül ütközött Nick Barmby-val, hogy a játék hosszú percekig szünetelt, mert az arccsontt-törést szenvedett játékost nem lehetett megmozdítani.

 

A második félidőben mindent megpróbált a Bristol, ám a hulli védők eszén ezúttal nem sikerült túljárniuk. Maradt az 1-0, ezzel a Hull City a West Brom és a Stoke mellett harmadikként került fel a legjobbak közé.

 

Vaskó Tamást a cserék közé jelölte edzője, de nem jutott szerephez a Bristolban.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu