„A Debrecen egy nagyszerű csapat!”

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 23. 15:06
Roppant szimpatikus és sportszerű nyilatkozatot tett Nanne Bergstrand, a Debrecen ellen alulmaradt Kalmar FF futballcsapatának vezetőedzője. A svéd szakember természetesen szomorú volt a Bajnokok Ligája-kiesés miatt, ugyanakkor elismerte, egy svéd mércével is ütős együttes kerekedett felül rajtuk. Herczeg András klubmenedzser gratulált játékosainak és az ellenfelet dicsérte.


Miután a szerdai BL-visszavágón teljesen tönkretette a magyar labdarúgásért még szorító szurkolók idegeit a Debrecen, a két mester némiképp megnyugodva értékelte a látottakat és együtteseik teljesítményét.

„Egy olyan csapattal találkoztunk a nemzetközi porondon, amely a svéd bajnokságban is kemény ellenfél lenne - kezdte a Loki hivatalos honlapján Nanne Bergstrand. - Ez pedig meg is pecsételte sorsunkat. Számtalan helyzetet kidolgoztunk, ezért szomorú vagyok, hogy végül nem sikerült a magunk javára eldöntenünk a továbbjutást.”

Herczeg András sem fukarkodott a rivális méltatásakor, igaz, alig bírt beszélni, úgy berekedt a mérkőzés folyamán.

„A Kalmar egy kiváló gárda, amit ezúttal is bebizonyított - mondta a klubmenedzser. - Nagyszerűen játszottak, éppen emiatt nagy tett, hogy a magyar bajnok legyőzte a magasabban jegyzett svéd labdarúgást képviselő bajnokot. Gratulálok a fiúknak, nagyon örülök, hogy végül sikerült továbbjutnunk.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 2. MÉRKŐZÉS
KALMAR (svéd)–DEBRECEN 3-1 (2-1)
Kalmar, Fredriksskans, 3866 néző. Vezeti: Suhina (orosz)
KALMAR: Wasta – Nouri, Carlsson (Johansson, 56.), Lantz, Larsson – R. Elm, Rydström, Eriksson – Sobralense (Smylie, 69.), D. Elm (Ricardo Santos, 56.), Mendes. Vezetőedző: Nanne Bergstrand.
DVSC: Polekszics – Bernáth, Máté, Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Szakály P. (Dombi, 74.) – Rudolf (Komlósi, 87.), Oláh (Szilágyi, 64.). Vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerző: R. Elm (19., 71. - 11-esből), Mendes (32.), ill. Varga J. (13.)
Sárga lap: Rydström (46.), R. Elm (89.), ill. Kiss Z. (45.), Varga J. (60.), Máté (71.), Dombi (79.)
Piros lap: Máté (86.)
Továbbjutott: a Debrecen, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.
Az első mérkőzésen: 2-0 a Debrecennek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu