Őrület! Kiverte a Loki a Kalmart!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 22. 19:58
Elmondhatatlan izgalmak után végül 3-1-re kikapott a svéd Kalmar FF-től, ám idegenben lőtt góllal mégis a Debrecen jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből. A magyar bajnok Varga József révén szerzett vezetést, ám az ellenfél még az első játékrészben fordított. A 71. percben Rasmus Elm tizenegyesből betalált, de szerencsére újabb skandináv találat már nem született. Pedig a lefújás előtt nem sokkal kiállította az orosz játékvezető Máté Pétert. A Loki a 3. körben, jövő szerdán az észt Tallinn otthonában játszhat először a rájátszásért.


BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 2. MÉRKŐZÉS
KALMAR (svéd)–DEBRECEN 3-1 (2-1)
Kalmar, Fredriksskans, 3866 néző. Vezeti: Suhina (orosz)
KALMAR: Wasta – Nouri, Carlsson (Johansson, 56.), Lantz, Larsson – R. Elm, Rydström, Eriksson – Sobralense (Smylie, 69.), D. Elm (Ricardo Santos, 56.), Mendes. Vezetőedző: Nanne Bergstrand.
DVSC: Polekszics – Bernáth, Máté, Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Szakály P. (Dombi, 74.) – Rudolf (Komlósi, 87.), Oláh (Szilágyi, 64.). Vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerző: R. Elm (19., 71. - 11-esből), Mendes (32.), ill. Varga J. (13.)
Sárga lap: Rydström (46.), R. Elm (89.), ill. Kiss Z. (45.), Varga J. (60.), Máté (71.), Dombi (79.)
Piros lap: Máté (86.)
Továbbjutott: a Debrecen, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.
Az első mérkőzésen: 2-0 a Debrecennek.
Na tessék! Most lehet örülni, még akkor is, ha kikapott a magyar bajnok. A fanyalgók kicsit szálljanak magukba, hiszen ezúttal nem a grönlandi, nem is az andorrai vagy a San Marino-i bajnokot, hanem a svéd elsőt ütötte ki a magyar aranyérmes a Bajnokok Ligájából.
A továbbjutást nem kell megmagyarázni, az más kérdés, hogy a hibákat kutya kötelessége az érintetteknek kielemezni és kijavítani. Mert azok is akadtak bőven.
Ha egy csapat 2-0-s előnnyel érkezik valahová, majd újabb gólt szerezidegenben, s kerül már az elején előnybe, nem szabadna ennyire összeesnie. Merthogy a hűvös svédeket Varga József 13. percben szerzett találata sem zavarta meg - a tar fejű középpályás a visszavágón is betalált, igaz, összeszedte második sárgáját is -, Nanne Bergstrand tanítványai mentek előre, hajtottak becsülettel.
A Loki meg érthetetlenül átjáróházzá tette sajáttérfelét. Nem is telt el hat perc, máris egyenlített a Kalmar. Persze a több élcsapat által megkörnyékezett Rasmus Elm villant, majd a teljesen megzavarodott magyarok eszén nem sokkal később Mendes járt túl egy hanyag belsőzéssel.
A félidőben 2-1-re vezettek a svédek, akiknek még kettő kellett ahhoz, hogy mennybe menjenek. A folytatásban Rudolf Gergely és Dombi Tibor szórakozott el néhány kecsegtető helyzetet, s ez megbosszulta magát.
A 71. percben Máté Péter szabálytalankodott a tizenhatoson belül a csereként beállt brazil Ricardo Santos ellen, Rasmus Elm pedig ezt is beverte. Polekszics jó irányba ment el, de annyira erős volt a lövés, hogy nem háríthatta a büntetőt.
No, ettől kezdve lett nagyon meleg a Lokinak, amely azonban szerencsére a legjobbkor nyugodott meg. Czvitkovics, Leandro és a többiek a sarkokban tartogatták a labdát, egy-egy bedobásnál meg okosan játszották el a bolondot ezzel is húzván az időt.
Ólomlábakon mozogtak a percek, örökkévalóságnak tűnt a hátralévő idő. Mi több, a 86. percben Máté ismét sárga lapot érően szabálytalankodott Mendesszel szemben, így mehetett zuhanyozni. Már csak ez hiányzott!
A négy perces hosszabbításban mindent megpróbált a Kalmar, de végül a hajdúságiak nagy nehezen kibekkelték a találkozót. A szimpatikus svéd drukkerek megtapsolták csapatukat, míg a Loki-tábor a kedvenceket éltette. Így is lehet...
A Debrecen 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal lépett a 3. körbe, ahol hatalmas meglepetésre a lengyel Wisla Krakkót kiütő észt Levadia Tallinn-nal találkozik majd. Ez papíron egyszerűbb feladatnak ígérkezik a mostaninál, de manapság már nincs könnyű ellenfél.
Jó hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) engedélyezte a magyar bajnoknak, hogy továbbjutása esetén hazai pályán, a Nagyerdőben fogadhassa leendő riválisát. Mivel a Herczeg András fiai Észtországban kezdenek jövő szerdán, erre két hetet még várni kell. Ne szaladjunk nagyon előre, de ha a Debrecen továbblép, augusztus 8-án kaphat újabb ellenfelet  - akkor már a főtáblára jutásért sorsolnak Nyonban.

Szép volt, fiúk!
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VÉGEREDMÉNYEK, TOVÁBBJUTÓK:
Debrecen (magyar)–Kalmar FF (svéd) 1–3 (az első meccsen: 2-0)
Továbbjutott: Debrecen
Wisla Kraków (lengyel)–Levadia Tallinn (észt) 1–1 (0–1)
Tj: Levadia Tallinn
Ventspils (lett)–Dudelange (luxemburgi) 3–0 (3–1)
Tj: Ventspils 
FH Hafnarfjördur (izlandi)–Aktobe (kazah) 0–4 (0–2)
Tj: Aktobe 
Maccabi Haifa (izraeli)–Glentoran (északír) 6–0 (4–0)
Tj: Maccabi Haifa 
Ekranas (litván)–FK Baki (azeri) 2–2 (2–4)
Tj: FK Baki 
Makedonija Gjorce Petrov (macedón)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0–2 (0–2)
Tj: BATE Boriszov
Levszki Szófia (bolgár)–Sant Juliá (andorrai) 4–0 (5–0)
Tj: Levszki Szófia
EB/Streymur (feröeri)–APOEL (ciprusi) 0–2 (0–3)
Tj: APOEL 
Inter Turku (finn)–Sheriff Tiraszpol (moldovai) 0–1 (0–1)
Tj: Sheriff Tiraszpol
Zrinjski (bosnyák)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–0 (0–4)
Tj: Slovan Bratislava 
Pjunik Jereván (örmény)–Dinamo Zagreb (horvát) 0–0 (0–3)
Tj: Dinamo Zagreb 
Rhyl FC (walesi)-Partizan Beograd (szerb) 0-8 (0-4)
Tj: Partizan Beograd
FK Tirana (albán)–Stabaek (norvég) 1–1 (0–4)
Tj: Stabaek
Red Bull Salzburg (osztrák)–Bohemians (ír) 1-0 (1–1)
Tj: Red Bull Salzburg
FC Köbenhavn (dán)–Mogren (montenegrói) 6-0 (6–0)
Tj: FC Köbenhavn 
WIT Georgia (grúz)–NK Maribor (szlovén) 1-3 (0–0)
Tj: NK Maribor 
A párosítások:
Bajnokok: Tallinn-Debrecen, Salzburg-Dinamo Zagreb, Slovan Bratislava-Olympiakosz (görög), Zürich (svájci)-Maribor, APOEL-Partizan Beograd, Sheriff Tiraszpol-Slavia Praha (cseh), Aktobe-Maccabi Haifa, Baki-Levszki Szófia, Ventspils-BATE, FC Köbenhavn-Stabaek.
Nem bajnokok: Sparta Praha (cseh)-Panathinaikosz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Timisoara (román), Sporting Lisszabon (portugál)-Twente (holland), Celtic (skót)-Dinamo Moszkva (orosz), Anderlecht (belga)-Sivasspor (török). 
AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
2. félidő:
95. perc. Végeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! Továbbjutott a Debrecen! Ennyi. 3-1, idegenben lőtt góllal a lesajnált magyar bajnok játszhat az észt, azaz az észt bajnokkal.  
94. perc. Tobias Eriksson fejelt jobbról, 7 méterről fölé.
91. perc. Négy perc a ráadás! Elm dobott középre, Santos 6 méterről mellé fejelt.
89. perc. Még két perc a rendes játékidőből...Rasmus Elm kapott sárga lapot.
87. perc. Loki-csere: Komlósi be, Rudolf le.
86. perc. Mátét kiállították! Megkapta második sárgáját is, miután felrúgta Mendest! Svéd szabadrúgás 24 méterről. Vicc.
85. perc. Rudolf megint! A tizenhatos előteréből, jobbról ballal kanyarintott kapura a támadó, alig fölé. Nem igaz!
84. perc. Ennek sohasem lesz vége!
79. perc. Dombi sárga lapot kapott! A csereközéppályás remek kiugratást kapott Czvitkovicstól, ám a büntetőterületen belül feldobta magát. Sajnos jogos a lap. Ebben több volt...
75. perc. Még negyed óra! Fújják már le!
74. perc. Debreceni csere: Dombi be, Szakály le.
71. perc. GÓL! Rasmus Elm a büntetőt a jó irányba vetődő Polekszics mellett erősen a jobb alsóba vágta. 3-1! Meleg lesz!
71. perc. Svéd tizenegyes! Máté sárga lapot kapott, mert Santos ellen szabálytalankodott!
69. perc. Svéd csere: Smylie be, Sobralense le.
69. perc. Rudolf!!!! Mekkora helyzet! A magyar csatár ügyesen ugrott ki a jobb oldalon, kicselezte a kapust, majd 7 méterről, kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. 
64. perc. Loki-csere: Szilágyi be, Oláh le.
60. perc. Varga József sípszó után rúgta el a labdát, ezért sárga lapot kapott. Neki ez már a második figyelmeztetése volt a párharcban...
58. perc. Rasmus Elm lőtt szabadot 23 méterről, a labda a sorfalban álló Santoson megpattant, éppen mellé. Megúsztuk!
56. perc. Kettős svéd csere: Johansson be, Carlsson le és Ricardo Santos be, David Elm le.
53. perc. Kiss Zoltán bombázott nagyszerűen kapura, ám 25 métrről eleresztett kísérlete a elsuhant a bal kapufa mellett. Ez kell fiúk!
52. perc. Sobralense belsőzte gyengén kapura a balról érkező középregurítást mintegy 12 méterről.
46. perc. A svédek kezdték a második játékrészt. Rydström sárga lapot kapott, mert rácsúszott Oláhra. Csere nem volt.
 
A Tallinn Ivanov 90. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a sokkal esélyesebb Wislát, s összesítésben 2-1-gyel az észt bajnok jutott tovább, s lehet majd a Loki ellenfele a 3. körben. Ehhez már csak tartani kell az eredményt. Az sem baj, ha rúgunk még egy-két gólt.

1. félidő:

45+1. perc. Vége a félidőnek! A magyar gól után feljött a Kalmar és gyorsan fordított. Egyelőre  incs baj, még kettőt kellene lőniük a svédeknek a sikerhez. Reméljük, ez nem így lesz. Picit bátrabban kell támadnia a Lokinak! 2-1!

45. perc. Kiss Zoltán sárga lapot kapott!

44. perc. Czvitkovics gurított balra egy szabadrúgást az ellenfél térfelén, Leandro pedig élesen középre lőtt. Érkezett Szakály és 5 méterről mellé pöccintett. Helyzet volt a javából!

43. perc. Az ütő megállt bennünk: Mendes ütközött a kirobbanó Poleksziccsel, majd feldobta magát. A bíró fújt, szerencsére nem tizenegyest...

42. perc. Leandro tekert balról át a hosszú oldalra, Oláh hagyta, hogy a labda egyet pattanjon, majd 13 méterről jobbal az égbe bombázott.

40. perc. Jobbról ívelt középre Mendes, a felmerészkedő Rydström hét métrről fejelt, Polekszics szerencsére a helyén volt.

Tallinn-Wisla továbbra is 0-0 a 82. percben.

34. perc. Czvitkovics durrantott 35 méterről, középről kapura, a remekül meglőtt szabadrúgást azonban Wasta védte.

32. perc. GÓL! Daniel Mendes! Sobralense futott el a jobb oldalon az alapvonalig, majd élesen középre lőtt. Érkezett Mendes, majd 8 méterről a jobb alsó sarokba belsőzött. Fene! Fordítottak a svédek! 2-1!

29. perc. Czvitkovics csavart kapu elé balról egy szögletet. Rudolf emelkedett, majd 5 méterről fölé fejelt.

A Tallinn-Wisla Krakkó meccs továbbra is 0-0 a 67. percben. Ezzel még az észtek a jók!

19. perc. GÓL! Rasmus Elm gyorsan büntetett. A középpályás balról ívelt a kapunk elé, Daniel Elm 10 méterre még megpróbált belecsúsztatni a labdába. Nem sikerült neki, ez zavarta meg Polekszicset, a játékszer így zavartalanul pattant a bal alsóba. 1-1!

18. perc. Köszönet Rasmus Elmnek! A svéd 22 méterről, kissé jobbról végezhetett el egy szabadrúgást. Jobblábas kísérlete azonban a felső lécen csattant.

15. perc. Mendes fejelt 7 méterről a magyar kapu jobb oldala felé egy baloldali beadást követően. Polekszics repült és védett. 

13. perc. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Ismét Varga József!!!! A debreceni középpályás remek kiugratást kapott Czvitkovicstól, kilépett a védők között, majd 15 méterről, estében kapura pöckölt. Wasta testtel még beleért, de a labda a kapu közepébe pattogott. 0-1! Összesítésben már 3-0- a Lokinak!!!!!

A Debrecen a Tallinn-Wisla Krakkó párharc győztesével találkozhat a 3. körben. Az első meccsen, Lengyelországban 1-1-re végeztek a felek. E pillanatban 0-0 az 58. percben.

10. perc. Azt a mindenit! Oláh tekert kapu elé jobbról, Rudolf pedig 9 méterről, középről, kapásból félfordulattal kapura szúrt. Wasta a léc fölé ütötte a labdát. Kár, hogy les volt.

5. perc. A svédek természetesen többet birtokolják a labdát, a Loki a kontrákban bízik. 

1. perc. Elkezdődött a mérkőzés! A magyarok tiszta kékben (!), az ellenfél piros-fehérben játszik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu