A BL-búcsú után széteshet a Videoton

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 29. 18:35
EXKLUZÍV! Könnyen elképzelhető, hogy a labdarúgó NB I címvédője, a Videoton a gyors Bajnokok Ligája-búcsú után darabjaira hullik. A korábban Törökországba igazolt Lázár Pál mellett másik két válogatottját is elveszítheti a gárda, hiszen Lipták Zoltán a SportHirado.hu-nak kijelentette: még ebben az átigazolási időszakban szeretne külföldre távozni, és szinte bizonyos, hogy Elek Ákos pedig Görögország felé veszi az irányt.


A Videoton csapatkapitánya nem kertelt: arra a kérdésre, hogy benne van-e a pakliban, miszerint a Bajnokok Ligája-kiesés után a kulcsemberek eligazolnak, határozott igennel felelt.

„Személy szerint kijelenthetem, hogy én még ebben az átigazolási időszakban, tehát augusztus 31-ig szeretnék külföldre igazolni. A csapatunk kerete bő, sok játékosunk van, ennek ellenére azt mondom: lehetnek még változások az állományban, mert rajtam kívül más távozója is lehet a Videotonnak. Értelemszerűen érkezhetnek is még labdarúgók, tehát lesz mozgás.”

Lipták sem ország-, sem csapatnevet nem árult el terveivel kapcsolatban, ám nyílt titok, hogy a nyolcszoros válogatott védő elsősorban Angliába szerződne, már csak azért is, mert 2008-ban és 2009-ben játszott már a szigetországban: a Southend United és a Southampton csapataiban.

Ugyancsak távozó félben van a védekező középpályás Elek Ákos is, ám a 23 éves, 11-szeres válogatott játékossal kapcsolatban Görögországról hallani. „Abban az esetben, ha nem esünk ki a BL-ből, meg sem fordul a fejemben a váltás” – nyilatkozta a 2010-2011-es szezon felfedezettje.

„Úgy tűnik, talán már most akad egy olyan lehetőség, egy olyan ajánlat, ami a klubnak és nekem is egyaránt megfelel. A PAOK Szaloniki a fejlődésem szempontjából előrelépés lenne, ráadásul nagy iramú tétmérkőzéseket játszhatnék hétről hétre a bajnokságban, s ezt a válogatott szempontjából is fontosnak tartom."

Sándor Györgyöt ugyan nem hozták hírbe egyik külföldi gárdával sem, ennek ellenére a középpályásnak is meg van a véleménye a kialakult helyzetről.

„Csak azért, mert kiestünk a BL-ből, még nem hiszem, hogy mindenki eligazolna tőlünk, ez egyébként is a klub eladási üzletpolitikáján múlik. Ha befut egy jó ajánlat, amin az egyesület is tud keresni, s a játékosnak is megfelel, akkor viszont a vezetők nem gördítenének akadályt a távozás útjába.”

A SportHirado.hu információi szerint egyébként nem lenne meglepő, ha Lipták és Elek mellett a montenegrói válogatott kapusa, Mladen Bozsovics is távozna, hiszen amióta Paulo Sousa átvette a csapatot, az addigi elsőszámú hálóőrnek csak a kispadon jutott hely, a Bajnokok Ligájában és az NB I-ben egyaránt, hiszen a portugál szakember a szlovák Tujvelt favorizálja. Rajtuk kívül a gólkirály Alves eladása szinte mindennapos téma, más kérdés, hogy eddig egyetlen külföldi klubnak sem ért meg közel egymillió eurót a brazil csatár. Ha a fentiek realizálódnak, akkor a bajnokságra ugyancsak átalakul a Videoton, különösen a védelem posztján. Amit már így is rengeteg támadás ért…

FELAVATTÁK AZ ARANYTABLÓT
Péntek délután ünnepélyes keretek között felavatták a Sóstói Stadion aulájában a Videoton FC történetének első bajnoki címét megszerző labdarúgócsapat aranytablóját.

Tassy Márk, a Fehérvár FC Kft. ügyvezetője kijelentette:

„Nem a bajnokság ünneplésére gyűltünk össze, hanem hogy pótoljunk egy hiányosságot, egy tartozást. Ez pedig nem más, mint az aranytabló bemutatása, amely 2006, a Magyar Kupa megnyerése után várta ezen a helyen az első bajnokcsapat arcait. Szeretnénk jövőre is csináltatni egy ilyen tablót” – tette hozzá optimistán és mosolyogva a fiatal vezető.

A csapat nevében Lipták Zoltán csapatkapitány megemlítette: ez a tabló a sok szép meccsre emlékezteti majd őket, amikor elsétálnak majd előtte.

„Ez az első aranyérmünk, ezt már senki sem veszi el tőlünk, de azért ösztönzőleg hat, hogy hajtsunk a második címünkre is. Évek óta nézegetjük már az üres, arcnélküli tablót, itt volt az ideje, hogy megtöltsük képekkel azt a keretet. Amikor elsétálunk előtte, eszünkbe jut a sok szép meccs, amit az előző szezonban vívtunk, de ma már új célokért küzdünk."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu