A németek bravúrját a szlovákok bánták

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 6. 07:46
Meglepetésre a német válogatott kétgólos győzelmet aratott Szlovákia ellen a Kanadában zajló jégkorong-világbajnokság csoportkörének második fordulójában. A vártnál nehezebben, csak a hosszabbításban múlta felül Finnország északi „kisriválisát”, Norvégiát, míg ugyancsak minimális különbséggel kerekedett Fehéroroszország fölé Svájc, igaz, legalább túlóra nélkül. A svédek viszont nem aprózták el és a vb eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratták a francia csapat ellen.


A C-csoportban a szlovákok a norvégok 5-1-es legyőzését követően, míg a németek a finnek elleni 5-1-es vereséggel a hátuk mögött várhatták az egymás elleni találkozót.

 

A papírforma előbb az északi rangadón borult, hiszen a norvégok a vártnál jóval nagyobb ellenállást tanúsítva a túlóráig vitték az esélyesebb finnek ellen.

 

A második perc elején emberelőnybe került finneknek tizenhét másodpercre volt szükségük, hogy fórjukat gólra váltsák. Utána viszont három perccel később a norvégok akcióból egyenlítettek a figurát kissé kényelemesre vevő finnek ellen.

 

Ráadásul az előnyt is átvehették volna a norvégok, de két fórjukat is kihasználatlanul hagyták. Nem úgy a finnek, akik előnyből visszaették a vezetést.

 

Ami nem ment szimpla, az ment dupla emberelőnyből: 19:51-nél másodszorra egyenlíttek a találkozón a norvégok.

 

A folytatásban a finnek kapujuk elé szorították ellenfelüket, de helyzeteik kimaradtak, pedig hat alkalommal játszhattak előnyben. A ráadásban azonban már nem ismertek kegyelmet: az addigi szerencsétlenkedést megunva Tuomo Ruutu eldöntötte a találkozót.

 

A csoport másik találkozóján aztán már borult is a papírforma. Az németek az első harmadban első két emberelőnyüket kihasználva kétgólos előnybe kerültek a szlovákok ellen, akik így igen nehéz helyzetbe kerültek.

 

Egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, a szlovákok nem tudtak olyan nyomást kifejteni ellenfelükre, hogy megroppantották volna őket. Végül a harmincadik percben összejött a szépítő találat, de a harmad német góllal zárult, visszaállítva a kétgólos különbséget.

 

A szlovákok kedvét Michael Hackert vette el végleg, aki saját maga második aznapi, csapata negyedik gólját szerezte a 49. percben, eldöntve ezzel a mérkőzést. A szárnyaszegett szlovákok négy másodperccel a vége előtt kozmetikáztak még egy keveset az eredményen, azt is emberelőnyből.

 

Az A-csoportban a fehéroroszok a svédek elleni egygólos vereséget követően ezúttal Svájccal szemben buktak el minimális különbséggel. Talán ha egy kicsit fegyelmezettebben játszanak - 32 percnyi kiállítást szedtek össze -, akkor pontot is szerezhettek volna, hiszen a két svájci gólt jegyző Julien Sprunger kétszer is fórból volt eredményes. A fehéroroszok így viszont nyeretlenül állnak és a franciák elleni utolsó csoportmeccsük dönt majd arról: melyikük játszik a folytatásban a kiesés elkerüléséért.

 

Olyan nagy félnivalója azonban nincs a fehérorosz együttesnek, lévén a franciák a Svájctól kapott négyes után a svédektől kilencet szedtek be. Pedig majd’ harminc percet ki tudtak húzni 0-0-lal, utána azonban beindultak az északiak. A svédek a második harmadban négy, a záró felvonásban öt gólt szereztek, de egyedül Nicklas Backström tudott duplázni közülük.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
C-CSOPORT:
Finnország - Norvégia 3-2-h.u.
Szlovákia - Németország 2-4
A-CSOPORT:
Svédország - Franciaország 9-0
Svájc - Fehéroroszország 2-1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu