A Dallas New Yorkban verte a Rangerst

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 07:06
A Dallas Stars egygólos hátrányból fordítva nyert mérkőzést New Yorkban vendéglátója, a Rangers ellen az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, amelyen a további két hazai csapat vesztesen hagyta el a küzdőteret. A Pittsburgh büntetőkkel nyert Bostonban, a Colorado egygólos sikert könyvelt el Los Angelesben. Egyedül a Montreal tudott győzni, amely a Floridánál bizonyult jobbnak.


Pedig kifejezetten jól kezdett a Rangers! Markus Naslund már az 58. másodpercben gólra váltott egy fórt, aligha gondolta volna akkor hazai nézők közül bárki is, hogy kedvenceik ezzel egyben el is lőtték minden puskaporukat aznapra. Pedig ez történt. A második felvonásban előbb egyenlítettek a vendégek, akik a záró részben a vezetést is átvették.

 

 

A Rangers erőtlen támadójátéka pedig másodszor már nem tudott kifogni a 27 védett lövéssel záró Marty Turcon. A magyar válogatottba pályázó Aaron Voros 13:15 percet töltött a jégen, két lövés fűződik a nevéhez. Második vereségét szenvedte el a Rangers, másodszor is New Yorkban hajtottak fejet. A Dallas viszont másodszor nyert, harmadik idegenbeli mérkőzésén először.

 

Miroslav Satan találatával az első harmad hajrájában a Pittsburgh szerzett vezetést Bostonban, de a második felvonás közepén Philip Kessel találatával egyenlített a Bruins. Miután a két kapus remek napot és több löketet fogott ki – a vendégeknél Dany Sabourin 35, míg a hazai ketrec előtt Tim Thomas 31 védett lövéssel zárt – az eredmény 65 percnyi játék után eldöntetlen volt. Jöhettek a büntetők.

 

 

A közel 18 ezer néző döbbenten látta, hogy az öt bostoni büntetőző közül mindössze Kessel talált a hálóba, a vendégeknél viszont Petr Sykora találata után Jevgenyij Malkin már a győzelmet szállította. Hetedik mérkőzésén negyedszer nyert a Penguins, amely második idegenbeli mérkőzését is behúzta.

 

A Florida egygólos hátrányát még kiegyenlítette ugyan Montrealban, ám a házigazdák másodszor is megszerezték a vezetést, majd az utolsó percben egy üres kapus góllal bebiztosították sikerüket.

 

Kétszer szerezte meg a vezetést Los Angelesben a Kings, de a Colorado mindkétszer egyenlített, sőt, a második harmad végére kétgólos előnyhöz jutott. Bár a vendéglátók a záró rész elején gyorsan egyre csökkentették a hátrányukat, és beszorították ellenfelüket a harmadukba, már nem tudtak eredményesek lenni.

NHL, ALAPSZAKASZ:
14. JÁTÉKNAP:
  • New York Rangers – Dallas Stars 1-2
  • Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 1-2 – szétlövéssel
  • Montreal Canadians – Florida Panthers 3-1
  • Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3-4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu