Volt Fradi-játékos vezette a Kacsákat

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 1. 07:18
A 2004-2005-ös szezonban a Ferencvárosban is megfordult Rob Niedermayer vezetésével győzött 4-1-re idegenben az Anaheim Ducks a Carolina ellen az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A 33 éves kanadai játékos két gólt vállalt csapata négy találatából. Az idén remeklő New York Rangers hazai pályán kapott nagy verést a Florida Pantherstől. Egyébként a nagy öregek napja volt a vasárnap: a St. Louis Blues hokisa, Keith Tkachuk ezredik pontját ütötte az Atlanta ellen, míg a dallasi Mike Modano a liga 31. játékosaként csatlakozhatott az 1300 pontosok táborához.


Emlékezetes, hogy néhány évvel ezelőtt sztrájkba fogtak a játékosok és az edzők, mivel nem tudtak megegyezni a vezetőkkel többek között a fizetésekről sem. Ebben az évadban, a 2004-2005-ös szezonban érkezett a Ferencvároshoz Rob Niedermayer, Jason Strudwick társaságában. A hatalmas várakozásokkal fogadott hokisok végül remekül szerepeltek hazánkban, ám ahogy rendeződött a helyzet az Egyesült Államokban, visszatértek.

 

Niedermayer azóta is a Kacsákat erősíti, amellyel 2007-ben elhódította a Stanley-kupát is. Ezúttal a 2006-os bajnok Carolina Hurricaneshez látogatott a korábbi Mighty Ducks és remek teljesítménnyel kiütötték ellenfelüket. A korábbi Fradi-játékos két gólt vállalt a négyből, és ezzel győzelemre vezette csapatát (4-1).

 

Az idén eddig remeklő New York meglepő passzivitást mutatott a Madison Square Gardenben. Már az meglepő volt, hogy az első harmadban egyik csapat sem tudott betalálni. Ez talán Peter DeBoer számára volt a legkellemesebb meglepetés, hiszen a találkozó előtt azt a Craig Andersont állította a kapuba, aki addig csak második számú hálóőr volt a cseh Tomas Vokoun mögött.

 

A szakvezetőnek a találkozó többi percében sem kellett csalódnia választottjában: Anderson lehúzta a rolót a Parkőrök előtt. A második részben háromszor is bevette ellenfele hálóját a Panthers. Először Ville Peltonen, majd tizenkét másodpercen belül Stephen Weiss és Gregory Campbell is eredményes volt. A vége 4-0 lett, amely a keleti konferencia második helyén álló Rangers számára szégyenteljes – főként hazai pályán.

 

Nem is bírták idegekkel a piros-fehér-kékek. A magyar felmenőkkel rendelkező Aaron Voros is csak azzal emelkedett ki társai közül, hogy megpróbálta elgyepálni a vele szemben érkező floridaiakat.

 

Egyébként a rutinos, öreg rókák napja volt a vasárnapi. A St. Louis Blues idegenben fektette két vállra a még nála is gyatrábban szereplő Atlantát (4-2). A második harmadban a vendégek centere, Keith Tkachuk élete ezredik pontját szerezte, társai pedig győzelemmel ünnepelték barátjuk ezen mérföldkövét.

 

Dallasban a 15 éve a Stars szolgálatában álló, 38 éves Mike Modano volt a főszereplő az Edmonton elleni meccsen. A texasiak rutinos játékosa ugyanis pályafutása 537. találatát lőtte 2:21 perccel a vége előtt, megszerezve csapatának a győzelmet (4-3). A hokis ezzel az NHL történetének 31. jégkorongozója lett, aki elérte az 1300 pontot.

 

NHL, ALAPSZAKASZ:
New York Rangers - Florida Panthers 0-4
Atlanta Trashers - St. Louis Blues 2-4
Dallas Stars - Edmonton Oilers 4-3
Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 1-4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu