Dániába került a világbajnoki karkötő

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 11. 16:37
A dán Peter Eastgate nyerte a hétfői párbajt, ezzel elhódította a legnagyobb és legértékesebb pókersorozat, a World Series of Poker (WSOP) főversenyét Las Vegasban a Rio Kaszinóban. A 6,488 induló (érzékeltetésül, október végén az EPT Budapesten rekordot döntött a 532 nevező) még júliusban kezdte egyaránt tízezer zsetonnal a viadalt, amely a vasárnapi kilencfős döntő asztallal, majd a hétfői párbajjal folytatódott. Minden idők legfiatalabb győztese (22 éves) az utolsó erőpróbán az esélyesnek tartott Ivan Gyemidovot verte, ezzel begyűjtötte a magyar pénzre átszámolt 1,9 milliárd forintot. Nem is rossz fizetség kilenc napi munkáért.


A 2008-as világbajnokság újabb hatalmas sikert és mérföldkövet jelentett a póker világában. A főversenyen az előző évekhez hasonlóan ismét elképesztő tömegek érkeztek Las Vegasba.

 

Néhány héttel ezelőtt véget ért az Európai Pókersorozat (EPT) budapesti állomása, ahol 532-en próbáltak szerencsét. Ennek tudatában kell felbecsülni a 6,488 indulót számláló vb-főverseny mezőnyét. Győztesről a torna előtt lehetetlen volt beszélni, bárki, még az amatőrök is joggal pályázhattak a végső sikerre.

 

A neves profik nem is bírták sokáig a küzdelmet, a döntőbe eddig ismeretlen kilenc játékos került, közöttük Peter Eastgate. A dán a negyedik helyről vágott neki a finálénak, hátránya nem tűnt jelentősnek az élen álló Dennis Phillips mögött. Amíg a többiek látványos akciókkal rabolták egymás zsetonjait és idegeit, Eastgate csendben építgette vagyonát.

 

Egy nagyobb győztes partit rendre néhány kisebb értékű vesztes leosztás követett, egyszer pedig hatalmas szerencse egy utolsó pillanatban érkező hatos mentette meg. Történt ugyanis, hogy ellenfele már ász drillel rendelkezett a turn lapra, viszont a kezében hatos párt tartogató 22 éves profi kiimádkozta az egyetlen pakliban lévő hatost (az egyik játékos előtte közölte vele hatost dobott) és fullal életben maradt. Sőt az élmezőnyben találta magát és már nem nézett vissza.

 

Kiülte riválisai kiesését, egyedül az októberi World Series of Poker Europe (WSOPE) főverseny harmadik helyét megszerző Ivan Gyemidov maradt talpon oldalán, ezzel véget is ért a vasárnapi versenynap.

 

Hétfőn a párbaj 79,5-57,7 millió zsetonnal kezdődött, Eastgate javára. A négyórás összecsapás első szakaszában Gyemidov dominált, átvette a vezetést. Hamarosan viszont fordult a kocka, a dán kétszer is kiszimatolta ellenfele blöffjét, majd lépésről lépésre emésztette fel az orosz vagyonát.

 

A döntést a 104. leosztás hozta el, bár ismét az utolsó lap mentette meg a 22 éves játékost. 2K3 flop után érkezett egy 7, amelyre Gyemidov all int mondott, Eastgate azonnal elfogadta. Az orosz arcán a mosoly látszott, 42-vel egy sovány kettes párral de nyerésre állt, ellenfele A5-vel szemben.

 

A river lap egy 4 lett, amely Gyemidovnak ugyan két párt jelentett, a dánnak viszont sort, ezzel Peter Eastgate hódította el a világbajnoki karkötőt, a póker legértékesebb ékszerét és legfontosabb tornájának győzelmét.

 

Ezzel azonnal világsztár lett, nem mellesleg pedig dollárban számolva milliomos, forintban pedig milliárdos, egészen pontosan 1,9 milliárd forintot tehetett zsebre.

 

PÓKER, WSOP FŐVERSENY, 10,000 DOLLÁROS NL HOLD'EM VÉGEREDMÉNY:
1. Peter Eastgate Dánia 9,119,517 dollár
2. Ivan Gyemidov Egyesült Államok 5,790,024 dollár
3. Dennis Phillips Egyesült Államok 4,503,352 dollár
4. Ylon Schwartz Egyesült Államok 3,763,515 dollár
5. Scott Montgomery Kanada 3,088,012 dollár
6. Darus Suharto Kanada 2,412,510 dollár
7. David Rheem Egyesült Államok 1,769,174 dollár
8. Kelly Kim Egyesült Államok 1,286,672 dollár
9. Craig Marquis Egyesült Államok 900,670 dollár
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu