A 108 milliót érő magyar bajnokság

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 20. 14:10
A főversenyen akár 108 millió forint is lehet a nyereményalap a december 3-7. között a Tropicana- és a Las Vegas Casinóban közösen megrendezendő Budapest Poker Openen (BPO), hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón. Kovács Jenő versenyigazgató elmondta, az október végi EPT (Európai Pókersorozat) Budapest inkább a külföldieket a BPO viszont kifejezetten a honi játékosokat célozza meg. A jelenlevő három magyar profi, Kaló Dénes, Markovits Ádám és Turmezey Péter karrierjük kezdetéről és terveiről beszélt. A vendégek közül Majka saját játékát kritizálta, Szorcsik Viktória pedig nem bírja az éjszakázást.


HOPPÁL JÓZSEF (kaszinó igazgatóhelyettes): „A főversenyen 108 millió forint a tét”

 

„Negyedik éve adunk otthont a Budapest Poker Opennek, amely a legfontosabb hazai rendezésű viadallá nőte ki magát. Az első évben még 240 főben szabtuk meg a résztvevők számát, 27 millió forint összdíjazás mellett. A 2008-as kiírásban a főversenyen már 360 játékos nevezését fogadjuk el, az első harminc játékost díjazzuk, a 108 millió forintos nyereményalapból az első éppen 27 milliót tehet zsebre. Külön viadalon mérhetik össze a tudásukat a női versenyzők, ahol 1,8 millió forintért folyik a csata.”

 

KOVÁCS JENŐ (versenyigazgató): A BPO elsősorban a magyar játékosoknak szól!

 

„Az EPT inkább a külföldi versenyzőknek, a nemzetközi mezőnynek szólt. A 532 nevező 15 százaléka volt hazai, amely így is elismerésre máltó adat, ám a BPO-t gyakorlatilag a magyar bajnokságnak tekinthetjük. Sőt azt is mondhatjuk, hogy aki ezt a versenyt megnyeri az az országos bajnok. Az Európai Pókersorozat tapasztalait felhasználva idén nyolcfős döntő asztalt rendezünk a tavalyi hatszemélyes finálé helyett.”

 

MARKOVITS ÁDÁM (WPT-karkötős profi): Rossz társaságba kerültem!

 

„Úgy 18 évesen kezdődött a karrierem, rossz társaságba kerültem, oda, ahol a szerencsejáték mindennapos tevékenységnek számított. Azóta sok idő telt el, a nagy változás négy éve jött el, amikor meghonosodott a Hold'em póker Magyarországon. Azonnal váltottam és azóta napi szinten játszom. Ahhoz, hogy jól menjem a játék pihentnek kell lenni és mentálisan is el kell viselni minden tornyosuló akadályt, bár a szerencse is számít. (...) Ami a terveimet illeti, a prágai EPT-n mindenképp elindulok és a nyári WPT-győzelemnek köszönhetően bérelt helyem van a sorozat áprilisi világbajnokságára Las Vegasban.”

 

KALÓ DÉNES (Kétszeres EPT második helyezett): A Bahamákra vágyom!

 

„A BPO után tervezem indulásom Prágában, majd az azt követő EPT viadalon, amelyet a Bahama-szigeteken rendeznek meg. A PokerStars Caribbean Adventure (PCA) egy igazi élmény lenne, ráadásul nem kell vízum sem, amely megkönnyíti a dolgomat.”

 

TURMEZEY PÉTER: (WSOPE, főverseny 31. helyezett): Most váltottam az élő játékra

 

„Az Interneten 2,5 éve kezdtem játszani, manapság már napi 5-8 órákat töltök el a számítógép előtt. Nemrég váltottam az élő játékra, még szoknom kell, a leginkább zavaró dolog számomra az, hogy nem látom ellenfeleim zsetonmennyiségét.” 

 

MAJKA: Gyáva nyúl voltam!

 

„Az EPT Budapesten egyszerűen gyáva nyúl voltam! Nem bonyolodtam játékba és akciók nélkül estem ki, egyáltalán nem voltam megelégedve teljesítményemmel. Tavaly szerepeltem Prágában, amikor annyi jó lapok kaptam három óra alatt, ami elég lenne egy verseny megnyerésére, mégis hamar búcsúztam.”

 

SZORCSIK VIKTÓRIA: Az éjszakázás nem fér bele

 

„Szeretem a játékot, viszont csodálom azokat a játékosokat, akik naphosszat képesek koncentrálni és játszani. Gyakran este hatkor leülnek és hajnali hatig fel sem állnak az asztaltól. Nekem viszont az egyéb elfoglaltságaim miatt az éjszakázás nem fér bele.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu