KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "NIGERIAI_LABDARUGO_VALOGATOTT"
Megszorongatták a franciákat, de hiába! 2014. június 30. 19:56 Nigéria minden várakozást felülmúlva teljesen egyenrangú partnere volt Franciaországnak a hétfői vb-nyolcaddöntőben, de a végén megtört a nyomás alatt a brazil fővárosban. A meccs egyik legjobbja, Vincent Enyeama kapus rossz kijövetele kellett Paul Pogba hajrábeli fejesgóljához, a hosszabbításban pedig a válogatottól búcsúzó Yobo szerencsétlen mozdulata eredményezett találatot, amivel minden eldőlt. A franciák a németekkel vagy Algériával játszhatnak az elődöntőbe jutásért.
 
Vicces gól után fordított Nigéria! 2013. október 13. 18:18 A nigériai válogatott 2-1-re nyert Etiópiában a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokságon való részvételért zajló párharc első, vasárnapi mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a visszavágót. A hazaiak bizarr találattal szereztek vezetést a szünet után (Behailu Assefa beadását a bíró szerint a gólvonalon túl fogta meg Vincent Enyeama kapus), nem sokkal később Emmanuel Emenike 20 méteres lövése akadt be. Godfrey Oboabona akrobatikus mentése is kellett Nigériának ahhoz, hogy később, a 90. percben ugyancsak Emenike révén tizenegyesből eldöntse a találkozót.
 
Nigéria extázisban: megvan az arany! 2013. február 10. 23:05 VIDEÓ! Közel húsz év után nyert ismét Afrika-kupát Nigéria futballválogatottja, miután a vasárnapi, johannesburgi döntőben 1-0-ra legyőzte a torna meglepetéscsapatát, Burkina Fasót. Egy igazi álomgól döntött a Szuper Sasok javára, ezt még a szünet előtt szerezte Sunday Mba, a Warri Wolves játékosa.
 
Nigéria: egy lépésre a mennyországtól 2013. február 6. 18:05 Tizenhárom év után jutott be újra az Afrika-kupa döntőjébe Nigéria, miután a vártnál sokkal simábban elintézte Mali válogatottját szerda délután, a legjobb négy között. Egy óra játék után már 4-0-ra vezettek Mosesék, a vége 4-1-es győzelem. Elefántcsontpart hóhéra vagy Ghánával vagy Burkina Fasóval találkozik a vasárnap esti fináléban.
 
Alacsonyan szárnyalnak a Szuper Sasok 2013. január 21. 21:17 Az A-csoporthoz hasonlóan a C-csoportban is rendkívül kiélezett küzdelem várható az Afrika-kupán, legalábbis ezt vetíti előre, hogy mindkét meccs 1-1-es döntetlennel zárult az első fordulóban. Ethiópia kihagyott egy tizenegyest az első félidőben, de aztán emberhátrányban is egyenlíteni tudott a folytatásban a címvédő Zambia ellen. A második találkozón Nigériának állt a zászló, miután Emenike már a 23. percben vezetéshez juttatta a Szuper Sasokat, de minden további helyzetüket elpuskázták, és az emberelőnyben játszó Burkina Faso cserecsatára, Alain Traoré megbüntette őket. A Lorient légiósa az utolsó másodpercekben talált be.
 
Szia, Siasia! A cél a vb-negyeddöntő 2011. november 3. 16:02 Stephen Keshit nevezték ki csütörtökön a nigériai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának. Keshi Samson Siasiát váltja, aki nem tudta kivezetni az elmúlt évtizedekben a kontinens egyik legjobbjaként számon tartott csapatot az Afrikai Nemzetek Kupájára.
 
Messiék visszavágtak Nigériának 2011. szeptember 6. 17:03 VIDEÓK! Június elsején 4-1-es vereséget szenvedett Abujában az akkor elég tartalékos argentin labdarúgó-válogatott, amely szeptember 6-án visszavágott az ellenfélnek. A bangladesi barátságos mérkőzésen végül 3-1-es győzelmet aratott a többek között Lionel Messivel, Sergio Agüeróval, Ángel Di Maríával, Gonzalo Higuaínnal és Javier Mascheranóval megspékelt dél-amerikai sztárcsapat. Ezúttal jól muzsikált a Barca-Real szekció, az afrikaiak csak a második félidő elején voltak méltó partnerek.
 
Újabb válogatott meccset napoltak el 2011. augusztus 9. 16:48 Az Anglia-Hollandia találkozó után a keddre kiírt Nigéria-Ghána felkészülési mérkőzést is elhalasztották Londonban. A rendőrség közleménye szerint nem tudták volna garantálni a játékosok és a szurkolók biztonságát, az összecsapás lefújása volt az egyetlen megoldás. A meccset a Watford otthonában, a Vicarage Roadon rendezték volna.
 
Mi ez, ha nem bunda? – videó 2011. június 4. 15:21 A FIFA vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, manipulálták-e a Nigéria-Argentína barátságos labdarúgó-mérkőzést szerdán. A nigeri bíró olyan tizenegyest fújt be 4-0-s hazai vezetésnél a 98. percben, amelyet nem előzött meg szabálytalanság, és a hosszabbítás mértékének jogossága is erősen vitatható. Már az eredetileg jelzett ötperces ráadás is túlzónak tűnt, de hogy Ibrahim Chaibou játékvezető ezt is megtoldja, legalább gyanús.
 
Nigéria felnyársalta Argentínát! 2011. június 1. 22:07 VIDEÓK! Tökéletesen könnyedén, teljesen megérdemelten győzte le Nigéria válogatottja Argentínát Abujában, barátságos mérkőzésen. A Zöld Sasok már az első félidőben hárommal vezettek, s talán ha egy helyzetet engedélyeztek az ellenfélnek. A fiatal kerettel szereplő Albiceleste becsületét a nigeri bíró mentette meg, aki érthetetlenül hosszabbított tíz percet a végén - tizenegyesből ekkor állította be a 4-1íes végeredményt a közelgő Copa America rendezője.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu