Messiék visszavágtak Nigériának

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 6. 17:03
VIDEÓK! Június elsején 4-1-es vereséget szenvedett Abujában az akkor elég tartalékos argentin labdarúgó-válogatott, amely szeptember 6-án visszavágott az ellenfélnek. A bangladesi barátságos mérkőzésen végül 3-1-es győzelmet aratott a többek között Lionel Messivel, Sergio Agüeróval, Ángel Di Maríával, Gonzalo Higuaínnal és Javier Mascheranóval megspékelt dél-amerikai sztárcsapat. Ezúttal jól muzsikált a Barca-Real szekció, az afrikaiak csak a második félidő elején voltak méltó partnerek.


BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
ARGENTÍNA-NIGÉRIA  3-1 (2-0)
Banglades, Dakka, Banga Bandhu Stadion, vezette: Akbar Baksizadeh (iráni).
ARGENTÍNA: Romero - Burdisso, Demichelis, Otamendi - Zabaleta (Fernández, 83.), Mascherano, Rojo (Gutiérrez, 68.) - Sosa (Álvarez, 89.), Di María (Banega, 76.) - Messi, Higuaín (Agüero, 76.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella.
NIGÉRIA: Ayenugba - Okonkwo, Elderson, Yobo (Utaka, 84.), Ambrose - Joel Obi, John Mikel Obi (Ekpo, 69.), Obasi - Obinna (Uche, 65.), Anichebe, Uche. Szövetségi kapitány: Samson Siasia.
Gólszerző: Higuaín (24.), Di María (26.), Elderson (65. - öngól), ill. Obasi (46.)
Sárga lap: Mascherano (56.), ill. Obinna (31.), Okonkwo (83.)
A nyárt Nigéria diadala vezette fel, amely június első napján, hazai pályán nyársalta fel az argentin "zs" csapatot. Akkor megkérdőjelezhetetlenül riválisai fölé nőttek a Zöld Sasok, ám egy évszakkal később már nem ez volt a helyzet.
Az új szövetségi kapitány a Copa América-égés után ismét legjobbjaival indulhatott harcba - Bangladesben. A szervezők mélyen a zsebükbe nyúlhattak a világ egyik legszegényebb államában, hiszen a sztárok szinte egytől-egyig ott voltak a kék-fehéreknél.
Leo Messi ráadásul végig a pályán volt - és meglepően jól muzsikált a válogatottban. Az Év Játékosa cím büszke tulajdonosa két gólt is előkészített, a realos különítmény, Higuaín és Di María pedig a legjobbkor volt a legjobb helyen.
Furcsa, de egyben felemelő volt látni, ahogy a nemrégiben még egymás torkával bíbelődő játékosok szeretettel, széles mosollyal a szájukon ölelgették egymást a találatok után. Itt nem volt helye Barcelona-Real Madrid konfliktusnak.
Már csak azért sem, mert a kétgólos hátrány ellenére, a második félidő első felére alaposan összeszedte magát Nigéria, amely a szünet után azonnal szépített és bizony odaszögezte ellenfelét annak kapujához.
A kérdéses időszakot azonban átvészelték a gauchók, akik egy szerencsés öngóllal be is állították a végeredményt. A 3-1 hűen tükrözi a játék képét, Argentína megérdemelten vágott vissza a néhány hónappal ezelőtti sérelmekért. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
93. Vége a meccsnek! Nigéria a második félidő első felében felnőtt a feladathoz, de ez kevésnek bizonyult a Messit végig a soraiban tudott Argentína ellen! 3-1!
84. Nigériai csere: Utaka be, Yobo le.
83. Okonkwo-sárga. Banegát gázolta el.
81. Úúúú! Agüero harcolta ki magának a helyzetet egy előrevágott labda után, ám 6 méterről, balról mellépattintott.
76. Kettős argentin csere: Agüero be, Higuaín le, illetve Banega be, Di María le. 
69. Nigériai csere: Ekpo be, John Mikel Obi le.
68. Argentin csere: Gutiérrez be, Rojo le.
65. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Higuaín kapott remek kiugrtást a nigériai tizenhatoson belül, ketten kísérték, de a csatár 11 méterről kapura tudott lőni. Ayenugba ezt még kivédte, ám a kipattanó Eldersonról saját hálójába vágódott. Öngól! 3-1!

65. Nigériai csere: Uche be, Obinna le.
56. Mascherano-sárga. Obinnának lépett oda.
52.  Úúúúú! John Obi Mikel csavart nem sokkal mellé 18-ról, középről. Nigéria felébredt!
46. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Hoppácska, gyorsan szépítettek a Zöld Sasok: Obinna adott be balról, az alapvonal mellől, bent Obasi érkezett, aki 8 méterről kapura belsőzött. Romero még beleért, de a labda a hálóba ájult. A bal kapufa is besegített egy cseppet. 2-1!

46. Folytatják! Messi még a pályán...
A félidei statisztika  
45+1. Vége a félidőnek! Argentína egyértelműen jobb, Messiéket minden bizonnyal már nem látjuk többet ezen a meccsen. 2-0!
45. Úúúúúúúú! Messi lőtt kapura 18 méterről,l kissé balról, de Ayenugba nagyot nyújtózkodva mentett a bal alsó elől. 
A végére kiegyenlített lett a meccs, de az ergentinok egyszer-egyszer elkápráztatják a nagyérdeműt. Ide teszik, oda teszik, Nigéria néha azt sem tudja, hogy Ázsiában játszik.
38. Megszólalt a müezzin, az iszlám vallás alkalmazottja e pillanatban a hangosbemondóba énekel...Hihetetlen. Gondolom a szurkolók meg imátkoznak. Csak kicsit idegesítő - elnézést a hívektől.
31. Obinna-sárga. Messit aprította fel tűzifának.
26. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Újabb Barcelona-Real Madrid koprodukció és újabb gól! Messi csente el  labdát a felezővonalnál a nigériai kapitánytól, majd a jobb oldalon kapura tört. Hárman sem tudták megállítani, az összekötő helyéről lőtt is a támadó, de a kapus ezt még kitolta. A golyó azonban középre csorgott, ott Di María érkezett és közelről az üres kapuba pöccintett. 2-0!

24. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Messi emelt a középen kilépő Higuaínhoz, aki mellel maga elé tette a labdát, ezzel helyzetbe is hozta magát, majd 15 méterről, jobbal a ajobb alsóba bombázott. Vezetnek a dél-amerikaiak. Higuaín és Messi egymás nyakában...1-0!

22. Messi került a földre, nagyon eltalálták a fejét - vállal, vagy könyökkel. Ápolni kell a Barca csillagát, a szájára ragasztottak valamit - úgy néz ki, mintha az a szalag lenne a bajsza...Szerencsére már nevet a zseni.

 
18. Húúúúú! Az első igazi helyzet! Messi csavart milliméterekkel a bal sarok mellé szabadrúgásból, a tizenhatos bal csücskétől!

Az első tíz percben inkább az argentínok irányítottak, egy távoli kapuralövés - fölé szállt - és egy Messi-helyzet írható a számlájukra.
A gauchók a megszokott kék-fehér-fekete szettben, az ellenfél szintén a szokásos garnitúrában, csupa zöldben futballozik. 
ARGENTÍNA HIMNUSZA
NIGÉRIA HIMNUSZA

A csapatok kibabráltak velünk egy cseppet, hiszen az eredeti kiíráshoz képest hamarabb kezdték a találkozót. Sebaj, semmiről nem maradtunk le!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nigéria felnyársalta Argentínát!
VIDEÓK! Tökéletesen könnyedén, teljesen megérdemelten győzte le Nigéria válogatottja Argentínát Abujában, barátságos mérkőzésen. A Zöld Sasok már az első félidőben hárommal vezettek, s talán ha egy helyzetet engedélyeztek az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu