Nigéria felnyársalta Argentínát!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 1. 22:07
VIDEÓK! Tökéletesen könnyedén, teljesen megérdemelten győzte le Nigéria válogatottja Argentínát Abujában, barátságos mérkőzésen. A Zöld Sasok már az első félidőben hárommal vezettek, s talán ha egy helyzetet engedélyeztek az ellenfélnek. A fiatal kerettel szereplő Albiceleste becsületét a nigeri bíró mentette meg, aki érthetetlenül hosszabbított tíz percet a végén - tizenegyesből ekkor állította be a 4-1íes végeredményt a közelgő Copa America rendezője.


BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS:
NIGÉRIA-ARGENTÍNA  4-1 (3-0)
Nigéria, Abuja, vezette: Ibrahim Chaibou (nigeri).
NIGÉRIA: Enyeama (Ejide, 46.) - Okonkwo (Mohammed, 67.), Ambrose, Yobo, Taiwo - Obi (Ogude, 72.), Mikel, Kalu Uche (Musa, 46.) - Ikechukwu Uche, Anichebe (Emenike, 45+1.), Obinna (Utaka, 80.). Szövetségi kapitány: Samson Siasia.
Kispad: Aiyenugba (kapus), Ejide (kapus), Adeleye, Mohammed, Promise, Ayila, Oduamadi, Ogude, Igiebor, Emenike, Utaka, Musa, Ehiosun.
ARGENTÍNA: Gabbarini - Zabaleta, Garay (Musacchio, 65.), Fazio, Insúa - Belluschi (Bertolo, 63.), Bolatti, Tino Costa (Cabral, 58.) - Gaitán, Boselli, Perotti (Jara, 70.). Szövetségi kapitány: Sergio Batista.
Kispad: Martínez (kapus), Musacchio, Cabral, Bertolo, Piatti, Jara, Fórmica, Cristaldo.
Gólszerző: Ikechukwu Uche (10., 39.), Obinna (28. - 11-esből), Emenike (52.), ill. Boselli (99. - 11-esből) 
Sárga lap: Fazio (26.), Belluschi (55.)
Hogy ennek mi értelme volt? Egy hónappal az saját rendezésű Copa America kezdete előtt elvben a legjobb összeállításában kellett volna összecsapnia az Albicelestének Nigériával - ehhez képest ketten is debütáltak (Fazio, Musacchio) az afrikai fővárosban, az átlagéletkor 25 év alatt volt és csupán Ezéquiel Garay, valamint Pablo Zabaleta szerepelt a legerősebb keretből.
Messi, Tévez, Higuaín, Di María, Pastore, Diego Milito vagy Sergio Agero sem utazott el a csapattal - a szupersztárok hiánya egyértelműen meglátszott a dél-amerikaiak teljesítményén. Sergio Batista szövetségi kapitánynak még akkor is kellemetlen a nagy verést megmagyarázni, ha éppen a jövő - értsd a 2014-es vébé - csapatát építgeti.
Mert bizony úgy elpáholták a látogató hátsóját, hogy az porzott: az Afrika Kupára hajtó - csoportjában Guinea mögött második - Nigéria talán legütősebb csapatával hányta kardélre vetélytársát. És ez sem menti fel a kapitányt, illetve a válogatottat.
Elképzelés és valamirevaló akció nélkül "focizta" végig a meccset az argentin sereg, ezt egészítette ki borzalmas védekezése. Persze összeszokottság nélkül tényleg nehéz. Az afrikaiak meg brillíroztak, szebbnél szebb gólokat szereztek, néhol egészen megalázó találatokkal facsarták meg a szembenállók szívét. Győzelmük nyilvánvalóan megérdemelt volt.
Vasárnap 17 órától Varsóban, Lengyelország ellen száll szembe ugyanez a garnitúra, két hét múlva Albániával viszont már a legnagyobbak is ott lesznek Albánia ellen Buenos Airesben.
Argentína csúfos vereséget szenvedett - ha nincs a bíró időzavarban, semmire kp ki -, viszont az is igaz, hogy ilyen hosszú szezon után  csillagoknak is pihenniük kell. A feladat  pedig talán túlságosan is sok...  
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
100. És vége! Ez a szerencsétlen bíró öt helyett tíz percet rakott rá...Vicc. 4-1!
99. GÓÓÓL!!! Boselli laposan lőtte a kapu közepébe a büntetőt. A kapus jobbra ment el. 4-1!


98. Ilyeeeeet??? Argentin-tizenegyes! Kezezésért.
Öt perc a hosszabbítás. Miért?
Tökéletesen unalmas lett a meccs.
80. Nigériai csere: Utaka be, Obinna le.
72. Nigériai csere: Ogude be, Obi le.
70. Argentin csere: Jara be, Perotti le.
67. Nigériai csere: Mohammed be, Okonkwo le.
65. Argentin csere: Musacchio be, Garay le. Újabb debütáns.
63. Argentin csere: Bertolo be, Belluschi le.
58. Argentin-csere: Cabral be, Tino Costa le.
55. Belluschi-sárga. Kezd egyre idegesebbé válni a lefocizott Albiceleste.
52. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Óóóóó, megalázó! Okonkwo löbbölte Emenike elé a labdát félpályáról, ketten leragadtak, nem volt les sem, az imént önzőző támadó pedig a jobbösszekötő helyéről, 11 méterről a kapuba emelte a labdát a kilépő hálóőr felett. 4-0!


51. Úúúúú, az első nagy argentin helyzet: Tino Costa végezhetett el egy szabadrúgást kissé jobbról, jó 30 méterről. A futballista élesen középre lőtt, bent azonban az egyik nigériai fejen megpattant a labda, ami utána a jobb kapufáról pattant ki a mezőnybe.
48. Úúúúúúúú, az önző fejedet! Emenike kapott forintos labdát a jobb oldalon, a cserecsatár csak egy emberrel állt szemben, mellette Musa kísérte az akciót, de a játékos inkább a kapusba lőtt, minthogy leadta volna.
46. Folytatják! Nigériai cserék: Ejide be, Enyeama le, illetve Musa be, Kalu Uche le.
45+2. Vége a félidőnek! Egyelőre szétcsapják az argentinokat. 3-0!
45+1. Nigériai csere: Emenike be, Anichebe le. Ilyet is ritkán látni...
Két perc...
39. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Húúú, ez e pillanatban kiütés: Obinna gurított a bal oldalon felfutó Taiwóhoz, aki az alapvonaltól lágyan középre ívelt. A hosszún jött Ikechukwu Uche, aki 2 méterről, előrevetődve a kapuba fejelt. Futballiskola! 3-0!


34. Úúúúúúúú! Anichebe fordult kpura Fazio mellől, de a balösszekötő helyéről, 10 méterről  kapust találta el. Gabbarini lábáról oldalra gurult el a labda. Meglehetett volna a harmadik!
28. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Obinna a jobb alsóba lőtte a büntetőt. A kapus jó irányba ment, de túl erős volt a lövés. Eddig sima. 2-0!


26. Nigériai tizenegyes! Taiwo ígvelt balról középre, Anichebét azonban fellökte a debütáns Fazio. A védő sárga lapot kapott.
Ez inkább a következő vb-csapat az argentinoknál, csupán Zabaleta játszik a Copa America-keretből. Ez meg is látszik a látogató teljesítményén. Még helyzete sem volt az Albicelestének...
20. Úúúúú! Obi emelt balról okosan kapura, Gabbarininek kapaszkodnia kellett.
17. Taiwo lőtt távolról, középről fölé szabadrúgásból.
10. GÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL! Ikechukwu Uche! Vezet Nigéria: Obi cselezgetett a jobb szélen, majd laposan középre lőtt. Anichebe térült-fordult, majd lekészítette a labdát Ikechukwu Uchénak. A csatártárs 7-ről lőtt, a belépő Garay lábán felpörgött a golyó, ami ellenállhatatlanul hullott a vendégek kapujába. 1-0!


1. Az argentinok kezdtek. No, ilyen sem volt még, pontos kezdőcsapat csak az imént érkezett - igyekszünk...A dél-amerikaiaknál több újoncot is avatnak.
Szeretettel köszöntjük a szurkolókat, a játékos foci szerelmeseit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tévez is a bombaerős argentin keretben
A hétvégén egyeztetett Sergio Batistával, és végül bekerült az argentin labdarúgó-válogatott Copa Américára készülő előzetes, 26 fős keretébe az angol bajnokság társgólkirálya, Carlos Tévez....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu