Nigéria extázisban: megvan az arany!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 10. 23:05
VIDEÓ! Közel húsz év után nyert ismét Afrika-kupát Nigéria futballválogatottja, miután a vasárnapi, johannesburgi döntőben 1-0-ra legyőzte a torna meglepetéscsapatát, Burkina Fasót. Egy igazi álomgól döntött a Szuper Sasok javára, ezt még a szünet előtt szerezte Sunday Mba, a Warri Wolves játékosa.


Nigéria két döntetlennel kezdett, és csak nagy vesződségek árán tudott továbbjutni csoportjából, nagy szerencséje, hogy a címvédő Zambia elszórakozta első fordulós meccsét Etiópia ellen.

Utána azonban sorra tartotta az erődemonstrációkat, nem vitás, jó helyre kerül a trófea. Stephen Keshi kapitány a második, akinek sikerült játékosként és szövetségi kapitányként is csúcsra jutnia az Afrika-kupán.

Nigéria egyik jutalma, hogy részt vehet a júniusi Konföderációs-kupán, ahol többek között a világ- és Európa-bajnok Spanyolország lesz a csoportellenfele.

A másik jutalma...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ebbe csak 18+-osok kattintsanak bele!
A Nigériai Prostituáltak Szövetsége közleményben jelentette be: ha a Szuper Sasok megnyerik az Afrika-kupát, egy hétig ingyenes lesz valamennyi szolgáltatásuk. A nemzet büszkeségei már az elődöntőnél járnak…...
Tovább a teljes cikkhez »

AFRIKA-KUPA 2013, DÖNTŐ

Nigéria-Burkina Faso 1-0 (Mba, 40.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu