KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "NEMZETKOZI_OLIMPIAI_BIZOTTSAG"
Olimpia 2020: hat város pályázik 2011. szeptember 2. 11:53 A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentése szerint a csütörtök éjféli határidőig hat város jelezte rendezési szándékát a 2020-as nyári ötkarikás játékokra.
 
Komoly magyar segítség a NOB-csoportnak 2011. június 15. 16:20 Czene Attila úszó olimpiai bajnok, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára is csatlakozott ahhoz a szakmai csoporthoz, amely a NOB irányítása mellett küzd az illegális szerencsejátékok ellen. A magyar sportvezetőt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke kérte fel az együttműködésre.
 
Nagykövet lett a szépséges atlétanő 2010. április 28. 13:30 Újabb világklasszis sportoló adta a nevét az I. Ifjúsági Olimpiai Játékokhoz. Az amerikai úszócsoda, Michael Phelps után a rúdugrás élő legendája, az orosz Jelena Iszinbajeva is az esemény nagykövete lett.
 
KGB-ügynök volt a NOB spanyol elnöke? 2009. november 7. 21:01 Egy most megjelent orosz történelmi könyv állítása szerint a Szovjetunió hírhedt titkosszolgálatának dolgozott Juan Antionio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi spanyol elnöke. Állítólag a sportvezető a KGB segítségével lett az ötkarikás mozgalom első számú embere. „A KGB sakkozik” című műven a Szovjetunió korábbi vezető funkcionáriusa, Vlagyimir Popov titkosszolgálati alezredes vádolta meg Samaranchot.
 
Szabadságharc indulhat az olimpiáért 2008. december 5. 14:20 Eljöhet a kereskedelmi televíziók ideje a sport világában is. Kiderült ugyanis, hogy 2014-ben és 2016-ban már biztosan nem a közszolgálati televíziók sugározzák az olimpiai versenyszámokat – 1956 óta először. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ugyanis nem fogadta el az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) pályázatát az ötkarikás játékok sugárzásáért. Magyarország vezető kereskedelmi csatornái és a kizárólag sporttal foglalkozó műsorszolgáltatók nem zárják ki a lehetőségét egy pályázat benyújtásának.
 
Zsákutcába futottak a CERA-huszárok 2008. október 9. 12:59 A kerékpársportot meghatározatlan időre száműzhetik az ötkarikás játékok programjából; a harmadik generációs vérdoppinggal lebukó kerekesek botránya után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig elrendelte a pekingi viadalon levett valamennyi minta újravizsgálását. Később Jacques Rogge NOB-elnök helyesbített, mégsem veszik elő az összes mintát, a kontrollszámról a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel, a WADA-val tárgyalnak. Összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb eseményeit.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu