Komoly magyar segítség a NOB-csoportnak

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 15. 16:20
Czene Attila úszó olimpiai bajnok, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára is csatlakozott ahhoz a szakmai csoporthoz, amely a NOB irányítása mellett küzd az illegális szerencsejátékok ellen. A magyar sportvezetőt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke kérte fel az együttműködésre.


Czene Attila szerdán utazott a lausanne-i zártkörű, igen magasszintű megbeszélésre. A munkaülés fő témája a sporteseményekhez kapcsolódó illegális szerencsejátékok problematikája volt. Ezt a kérdéskört a magyar EU-elnökség is napirendjére tűzte a májusi Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsülésen, amelyen az uniós sportminiszterek nagy része a közös fellépés szükségessége mellett foglalt állást.

A sportért felelős államtitkár a munkacsoport első ülésén a következő témákról tárgyalt a többi résztvevővel:

- az illegális szerencsejátékok kérdésével foglalkozó, már létező programok értékelése, jövőbeli, közösen megvalósítandó programok kidolgozása;

- a felügyelet hatékonyságának növelése;

- a probléma kezelésére fordítandó pénzügyi források meghatározása;

- büntetőjogi és egyéb szabályozási keretek ötvözése.

A sportmozgalom aktívan foglalkozik azokkal a kérdésekkel, amelyeket az illegális fogadások, a mérkőzések eredményének szabálytalan befolyásolása és az online szerencsejátékok felvetnek. E jelenségek – a doppinghoz hasonlóan – ugyanis alapjaiban veszélyeztetik sport tisztaságát.

Az egyeztetést a NOB elnöke azért hívta össze, mert a 2011. március 1-jén tartott NOB-szemináriumon a résztvevők úgy döntöttek, hogy speciális munkacsoportot hoznak létre, amely 2011 végéig javaslatokat dolgoz ki a fennálló problémák kezelésére.

A szakmai vezetők következő ülésüket várhatóan év végén tartják majd.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu