KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "KISS LÁSZLÓ"
Gyurta Dani, az edzők álma 2013. augusztus 5. 10:43 Minden idők egyik legsikeresebb vizes világbajnokságát zárta a magyar úszócsapat a katalán fővárosban vasárnap, ahol a versenyzők összesen öt érmet - három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot - szereztek, emellett hét országos csúcsot, s egy Európa-rekordot is felállítottak, továbbá több értékes döntős helyezést is kiérdemeltek.
 
Újabb magyarok a Hírességek Csarnokában 2011. november 4. 14:48 Kiss László az edzők, Szabó József pedig az úszók kategóriájában bekerült a vizes sportok nagyjait tömörítő Hírességek Csarnokába. A választási bizottság levélben tájékoztatta döntéséről a Magyar Úszó Szövetséget. A floridai Ft. Lauderdale-i székhelyű International Swimming Hall of Fame-ben sorra kerülő beiktatási ceremóniát a tervek szerint májusban rendezik.
 
Köszöntötték a 70 éves úszókapitányt 2010. december 11. 13:32 Olimpiai bajnok tanítványai, a három olimpián ötszörös egyéni aranyérmes Egerszegi Krisztina és a 2000-ben, Sydneyben győztes Kovács Ágnes személyesen, Schmitt Pál köztársasági elnök pedig levélben köszöntötte Kiss László mesteredzőt, az úszóválogatott szövetségi kapitányát, aki hétfőn lesz 70 éves.
 
Úszó Eb: rekordszámú magyar induló 2010. július 14. 18:24 Minden számban a szabályok által megengedett legtöbb versenyzőt, összesen 59 úszót indít a magyar szövetség az augusztusi budapesti Európa-bajnokságon.
 
Gyurta jobban úszott, mint az olimpián! 2009. március 29. 19:59 Bár a Budapest-bajnokság zárónapja nem hozott újabb országos csúcsot, Kiss László szövetségi kapitány elégedetten értékelte a négynapos viadalt. Nem hiába, hiszen például. Gyurta Dániel 200 mellen túlszárnyalta az athéni olimpián elért eredményét.
 
Kiss: a római vb-n előrébb kell lépni! 2009. február 7. 14:29 Az olimpiai szereplés után kaptak egy kis pihenőt a legjobbak, de januártól már teljes intenzitással készülnek a 2009-es év feladataira a magyar úszó-válogatott tagjai, akik közül többen egy kemény balatotonfűzfői edzéstáborozáson vettek részt az elmúlt napokban. Kiss László szövetségi kapitány munkáját segítette többek között Turi György a Kőbánya SC és Farkas András az ajkaiak edzője. A szakvezető elégedett volt a látottakkal, hiszen a versenyzők előtt idén is jelentős feladatok állnak, így a július végi-augusztus eleji római világbajnokság előtt már nem lehet szó lazításról.
 
Cseh: fürdőkádból az úszómedencébe 2008. december 11. 07:00 „Ez elsősorban a rutinszerzés, a tapasztalatgyűjtés Európa-bajnoksága lesz számunkra – hangsúlyozta úszóink szövetségi kapitánya Kiss László. - Hét Eb-újoncunk van, nagyon fiatal ez a garnitúra. Cseh László és Gyurta Dániel ezúttal elsősorban jelenlétével erősíti a csapatot és a csapatszellemet, fő számaikban ezúttal nem indulnak, mivel nemrég kezdték csak újra az edzéseket.” A csütörtöktől vasárnapig tartó rijekai rövidpályás seregszemlén a cél három-négy érem megszerzése. A pekingi éremhalmozó Cseh néhány edzéstől eltekintve csupán a fürdőkádban és a zuhanykabinban találkozott vízzel az olimpia óta.
 
A kapitány 3-4 érmet vár az úszó Eb-n 2008. december 9. 13:30 Kiss László szövetségi kapitány arra számít, hogy három-négy érmet szereznek a magyar úszók a csütörtöktől vasárnapig tartó, rijekai rövidpályás Európa-bajnokságon.
 
Egy rijekai aranyat vár az úszókapitány 2008. november 18. 22:39 Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a SportHirado.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy legalább egy aranyérmet vár a decemberi rijekai rövidpályás Európa-bajnokságon, egyébként pedig öt tanítványát tartja potenciális dobogóesélyesnek. Ezúttal nem az olimpiai éremhalmozó Cseh Lászlótól, illetve az Athénban második, Pekingben ötödik Gyurta Dánieltől, hanem Kis Gergőtől, Verrasztó Evelyntől, Szepesi Nikolettől, Mutina Ágnestől és Dara Esztertől várja elsősorban az eredményeket.
 
Cseh László nélkül sem állunk csehül 2008. november 13. 23:25 Péntektől vasárnapig a vadonatúj százhalombattai uszodában méreti meg magát a magyar úszósport színe-java a rövidpályás országos bajnokságon. A pekingi olimpián 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón is Európa-csúccsal ezüstérmes Cseh László nem áll rajthoz, a 200 mellen Athénban második, Pekingben ötödik Gyurta Dániel viszont igen. A háromnapos viadal után határoz Kiss László szövetségi kapitány a rijekai kontinenstornán résztvevő válogatott összetételéről.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu