Cseh: fürdőkádból az úszómedencébe

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 11. 07:00
„Ez elsősorban a rutinszerzés, a tapasztalatgyűjtés Európa-bajnoksága lesz számunkra – hangsúlyozta úszóink szövetségi kapitánya Kiss László. - Hét Eb-újoncunk van, nagyon fiatal ez a garnitúra. Cseh László és Gyurta Dániel ezúttal elsősorban jelenlétével erősíti a csapatot és a csapatszellemet, fő számaikban ezúttal nem indulnak, mivel nemrég kezdték csak újra az edzéseket.” A csütörtöktől vasárnapig tartó rijekai rövidpályás seregszemlén a cél három-négy érem megszerzése. A pekingi éremhalmozó Cseh néhány edzéstől eltekintve csupán a fürdőkádban és a zuhanykabinban találkozott vízzel az olimpia óta.


Fotó: Kovács Anikó

„Az elmúlt idők rövidpályás kontinensviadalainak biztos aranyszállítói volt Cseh és Gyurta is, ezúttal azonban aligha járulnak hozzá az összterméshez – folytatta a szakember. - A rijekai megméretés egy újabb komoly lépés a londoni nagycsapat kialakulásáig vezető úton, mi ugyanis már most mindent a 2012-es együttes minél ütőképesebbé tételének rendelünk alá.”

Szerdán a technikai értekezlet is lezajlott, amely a versenyszámonkénti nevezések végletesítésének fóruma. A magyarok néhány indokolt esetben visszalépést jeleztek, ugyanakkor a vasárnapi zárónapra három számban nevezett Verrasztó Evelynnél még nem döntöttek az edzők. A Jövő SC klasszisának programja az ellenfelek taktikázástól is függ, vannak még kérdőjelek.

Ideálisak a körülmények, minden feltétel adott a résztvevőknek az eredményes szerepléshez. egyébként nem lehet panasz. A csapat szállása, az opatijai hotel kiváló, a szobák elsőrangúak, az étkezés nem különben, és a rijekai új uszoda tízpályás medencéje is minden igényt kielégít. Kiss László egyedül az időjárással nincs kibékülve. „Zuhog az eső és cefetül fúj a szél” – jegyezte meg a szakvezető.

A csütörtöki nyitónapon honfitársaink közül elsőként Takács Krisztián csobban a vízbe, az 50 méteres gyorsúszás selejtezőjében. 200 vegyesen Nagy Péter, Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely áll rajthoz, 200 háton Balog Gábor, 100 mellen Molnár Ákos, 400 gyorson Kis Gergő.

A lányok közül 100 háton Szepesi Nikolett és Dobár Éva képviseli a magyar színeket, 200 pillangón Dara Eszter, Mutina Ágnes és Jakabos Zsuzsanna. Verrasztó Evelyn 200 vegyesen, Tompa Orsolya 100 gyorson kezdi meg a szereplését.

4x50 méteres vegyes váltónkban ott lesz a kínai fővárosban három Európa-csúccsal három ezüstérmet bezsebelő Cseh László, valamint az athéni második, pekingi ötödik Gyurta Dániel is.

Gyurta a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon már megmártózott novemberben, Cseh viszont néhány edzéstől eltekintve csupán a fürdőkádban és a zuhanykabinban találkozott vízzel az olimpia óta.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu