KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "JO_WILFRIED_TSONGA"
Djokovics kivégezte Tsongát 2013. március 15. 23:42 Novak Djokovics egy időre talán a tenisztől is elvette a kedvét Jo-Wilfried Tsongának Indian Wellsben, 54 perc alatt ütötte ki a franciát az elődöntőbe jutásért zajló mérkőzésen, péntek este. Figyelemre méltó, hogy a második szettben egy adogatást sem rontott, és egy pontot sem veszített saját szervából az első kiemelt szerb. Djokovics már 22 mérkőzés óta nem ismeri a vereséget. A legjobb négy között a Murray-Del Potro párharc győztesével találkozik.
 
Óriási meglepetésbúcsú Rotterdamban 2013. február 12. 09:04 Óriási meglepetéssel kezdődött az 1,268 millió dollár összdíjazású rotterdami keménypályás tenisztorna. A harmadikként kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga három szettben kikapott a 25 éves, szabadkártyával induló holland Igor Sijslingtől, aki jelenleg mindössze 77. az ATP-világranglistán.
 
Kötéltáncot járt Federer, nem esett le 2013. január 23. 13:12 Az első négy fordulóban játszmát sem vesztett Roger Federer az idei Australian Openen, de arra azért ő sem számíthatott, hogy ez a sorozata a hetedik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga ellen is folytatódik a negyeddöntőben. A 27 éves francia győzte már le Grand Slam-negyeddöntőben a svájcit: 2011-ben, Wimbledonban 3:6, 6:7-ről fordítva. A döntés ezúttal is az ötödik játszmára maradt, de most Melbourne négyszeres bajnoka egy korai brékkel előnyhöz jutott és nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, igaz csak az ötödik meccslabdája után örülhetett, de a boldogság így talán még édesebb volt. Sorozatban a 35. Grand Slam-negyeddöntőjében megszakítás nélkül tizedszer jutott az elődöntőbe az Australian Openen, miután 3 óra 34 perc alatt 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3-ra legyőzte Tsongát. A legjobb négy között, pénteken Andy Murray vár rá. A skótnak szerdán nem volt nehéz dolga, az ezen a szinten újonc Jérémy Chardyt könnyen állította meg (6:4, 6:1, 6:2). A férfiaknál tehát megint az első négy kiemelt jutott az elődöntőbe, hiszen Federerék előtt, csütörtökön Novak Djokovics és David Ferrer párbajozik a vasárnapi fináléért.
 
Dupla álomdöntő Pekingben 2012. október 6. 16:50 Idei kilencedik fináléjára, és idei negyedik tornagyőzelmére készül Novak Djokovics Pekingben, ahol kevesebb, mint egy óra alatt győzött a szombati elődöntőben a német Florian Mayer ellen (6:1, 6:3). Utolsó ellenfele az a Jo-Wilfried-Tsonga lesz, aki az első fordulós krimije (Isztomint döntő szett tie breakben verte) óta összesen hétszer veszített gémet. Tsonga már biztosan átveszi a hatodik helyet Berdychtől a jövő hétfői ATP-világranglistán.
 
Rossz napja volt a legjobb franciának 2012. augusztus 30. 23:30 „Ilyen a tenisz”- válaszolta szinte minden kérdésre az interjúszobában Jo-Wilfried Tsonga, aki ötödik kiemeltként már a második fordulóban kikapott a US Openen. A 23 éves, viszonylag ismeretlen Martin Klizan lepte meg a tavaly ugyanitt negyeddöntős franciát. A világranglistán 52. szlovák 2 óra 12 perc alatt győzött 6:4, 1:6, 6:1, 6:3-ra, hiába jött fel Tsonga a negyedik szettben 0:4-ről, 3:4-re. A spanyol Carla Suarez Navarro 6:4, 3:1-re vezetett a trónra törő Agnieszka Radwanska ellen, de a világranglistán második lengyel a folytatásban 11 gémet nyert sorozatban! Hasonló fordulattal szolgált a centeren Mardy Fish és Nyikolaj Davigyenko csatája: az orosznak 6:4, 7:6-ja volt, aztán az amerikai már csak öt játékot engedett neki (6:2, 6:1, 6:2).
 
Ez a világ legostobább sérülése 2012. augusztus 12. 11:01 Jo-Wilfried Tsonga térdsérülése miatt kénytelen kihagyni a jövő heti, cincinnati férfi tenisztornát. A francia, aki a jelenleg a hatodik a világranglistán, Torontóban az utcán sétált, és nekiment egy épület falából kiálló tűzcsapnak. Az orvosok szerint legalább tíz napra van szüksége ahhoz, hogy teljesen felgyógyuljon. A játékos környezetéből származó értesülések szerint ugyanakkor Tsonga biztosan pályára léphet az esztendő utolsó Grand Slam-tornáján, az augusztus 27-én kezdődő US Openen. A tennis.com szakportál pénteken még arról írt, hogy autóbaleset miatt nem lép pályára Tsonga Cincinnatiben.
 
Tsonga bírta jobban a dohai strapát 2012. január 7. 18:21 A köd miatt a mérkőzés megrendezése is veszélybe került, de hogy végül lemehetett, annak Jo-Wilfried Tsonga örülhetett a legjobban: két szettben, 7:5, 6:3-ra legyőzte honfitársát, Gael Monfilst a dohai ATP 250-es torna döntőjében.
 
Duplán szomorkodhatott Tsonga 2011. november 30. 12:29 Mi a rosszabb? Elveszíteni az ATP-világbajnokság döntőjét Roger Federerrel szemben vagy hataérve azt látni, hogy kirabolták a házadat? Ez a kérdés fogalmazódhatott meg Jo-Wilfried Tsongában a múlt heti londoni versenyt követően.
 
Tsonga is ott van a vébédöntőben 2011. november 26. 23:31 Roger Federer után Jo-Wilfried Tsonga is bejutott a londoni férfi tenisz-világbajnokság vasárnapi fináléjába, miután magabiztos játékkal 6:3 7:5-re legyőzte a cseh Tomás Berdychet.
 
Tsonga hazaküldte Nadalt a teniszvébéről 2011. november 25. 09:18 Rafael Nadal kétszer botlott negyvennyolc órán belül a B-csoportban, így nem csoda, hogy hatalmas meglepetésre ki is esett a londoni tenisz-világbajnokságról. Roger Federer után Jo-Wilfried Tsonga is erősebbnek bizonyult a korábbi világelső spanyolnál, aki 7:6, 4:6 6:3-as vereségével búcsúzott a seregszemlétől.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu