Kötéltáncot járt Federer, nem esett le

Szerző: Siklós Erik, MelbourneLétrehozva: 2013. január 23. 13:12
Az első négy fordulóban játszmát sem vesztett Roger Federer az idei Australian Openen, de arra azért ő sem számíthatott, hogy ez a sorozata a hetedik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga ellen is folytatódik a negyeddöntőben. A 27 éves francia győzte már le Grand Slam-negyeddöntőben a svájcit: 2011-ben, Wimbledonban 3:6, 6:7-ről fordítva. A döntés ezúttal is az ötödik játszmára maradt, de most Melbourne négyszeres bajnoka egy korai brékkel előnyhöz jutott és nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, igaz csak az ötödik meccslabdája után örülhetett, de a boldogság így talán még édesebb volt. Sorozatban a 35. Grand Slam-negyeddöntőjében megszakítás nélkül tizedszer jutott az elődöntőbe az Australian Openen, miután 3 óra 34 perc alatt 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3-ra legyőzte Tsongát. A legjobb négy között, pénteken Andy Murray vár rá. A skótnak szerdán nem volt nehéz dolga, az ezen a szinten újonc Jérémy Chardyt könnyen állította meg (6:4, 6:1, 6:2). A férfiaknál tehát megint az első négy kiemelt jutott az elődöntőbe, hiszen Federerék előtt, csütörtökön Novak Djokovics és David Ferrer párbajozik a vasárnapi fináléért.


„Kicsit szomorú vagyok, mert vesztettem. De a másik oldalon jól játszottam, végig ott voltam, nem lankadt a figyelmem. Kihoztam magamból a maximumot, amire büszke vagyok. Már várom a következő Grand Slamet, hogy újra megpróbáljam. Ami jó, hogy ezzel a meccsel üzentem a többieknek, itt vagyok, jól játszom, velem is számolni kell. Mi döntött az ötödik játszmában? Roger egyszerűen jól játszott, remek nyesésekkel, agresszívan teniszezett és alig hibázott” - magyarázta Jo-Wilfried Tsonga, aki szerint Federer jobban játszott most, mint 2011-ben, Wimbledonban, mert ő is jobb teljesítményt nyújtott. A francia úgy gondolja, hogy a svájci erőnlétileg és játékban is jobb, mint két éve, de ennek ellenére Andy Murray sikerére tippelt.

„Az elejétől nehéz meccs volt. Mindketten hullámzóan játszottunk, amit akár negatívan is értékelhetnénk, de több volt a kiemelkedő rész. Az ötödik játszmában soha nem tudhatod, hova fog billeni a mérleg nyelve, de érzed, hogy muszáj rátenni még egy lapáttal. Képes voltam erre, de az utolsó pontig nagyon türelmesnek és jónak kellett lennem. Élveztem az egészet és nagyon örülök, mert egy nagy meccset nyertem. Fontos, hogy kipihenjem magam és megfelelően regenerálódjak” - nyilatkozta Roger Federer, aki az interjúszoba előtt a masszőrt kereste fel. Elárulta, hogy az elmúlt tíz napban leszokott a reggeliről, mert rendszeresen hajnali háromkor alszik el (ha nem ő játszik, akkor nézi az esti meccseket) és csak délben ébred. Szívesebben lenne Murray helyében, mert ugyan egy olyan meccs, mint a szerda esti önbizalmat ad, de az a legjobb, ha valaki játszmavesztés, komoly kihívás, hosszú mérkőzés nélkül jut az elődöntőbe, ahogy az a skótnak sikerült az idén. Szerinte nincs jelentősége, hogy Grand Slamen eddig mindig legyőzte Andy Murray-t, mert sokszor kapott már ki tőle.


2013-AS AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN), MELBOURNE
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐK:
Roger Federer (svájci, 2.) - Jo-Wilfried Tsonga (francia, 7.) 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3
Andy Murray (brit, 3.) - Jeremy Chardy (francia) 6:4, 6:1, 6:2

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐK:
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 1.) - Szvetlana Kuznyecova (orosz) 7:5, 6:1
Sloane Stephens (amerikai, 29.) - Serena Williams (amerikai, 3.) 3:6, 7:5, 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Új csillag született Melbourne-ben
Kikapott az idei Australian Open legnagyobb esélyese Serena Williams. A szezon első Grand Slamén korábban ötször győztes, húsz mérkőzés óta veretlen amerikai úgy vesztett a 19 éves Sloane Stephens ellen, hogy 3:3 után sorozatban...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu