Új csillag született Melbourne-ben

Szerző: Siklós Erik, MelbourneLétrehozva: 2013. január 23. 06:38
Kikapott az idei Australian Open legnagyobb esélyese Serena Williams. A szezon első Grand Slamén korábban ötször győztes, húsz mérkőzés óta veretlen amerikai úgy vesztett a 19 éves Sloane Stephens ellen, hogy 3:3 után sorozatban öt gémet nyert, tehát 6:3, 2:0-ra vezetett.


A pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjét játszó (Serena Williamsnek a 35. volt), szintén afroamerikai Stephens nem adta meg magát a példaképének. Parádésan teniszezve megmutatta, hogy őt nem tudja letolni a pályáról Serena Williams a fizikális fölényével. A második szett közepén, egy ártatlan helyzetben a hálóhoz szaladva Serena Williams meghúzta a hátát, ápolni kellett és legalább tíz percig hármasba visszakapcsolva adogatott, játszott. Ennek ellenére egyenlített 3:5-ről, de a játszma hajrája fiatal honfitársáé lett. Túl sok volt a hiba, a bajnok egyre dühösebben élte meg, hogy nem megy a játék: teljesen átformálta az ütője fejét, többször a földhöz csapva vele.

A döntő szettben a 31 éves floridai brékelt előbb, de Stephens nem tört meg, azonnal visszanyerte az elveszett adogatójátékot. A dráma egyre fokozódott, a világelsőségért is küzdő Serena Williams 4:5-nél négy ki nem kényszerített hibával ajándékozta meg riválisát és ez megpecsételte a sorsát: 2 óra 17 perc alatt 3:6, 7:5, 6:4-re kikapott. A találkozó előtt 1, 01-es szorzóval adták Serena Williams győzelmét, ami jól mutatja, mekkora szenzáció történt a Rod Laver arénában szerdán.

Sloane Stephens alig három hete, Brisbane-ben 6:4, 6:3-ra kikapott Serena Williamstől és a diadal pillanatában az arcára volt írva, hogy mekkora csoda számára is ez a győzelem. Olyan dolog történt, amire a teniszvilágban évek óta nem volt példa: új csillag született. Persze, hogy mekkora csillag arra akár csütörtökön választ kaphatunk, amikor Stephens az elődöntőben összecsap, a címvédő, világelső Victoria Azarenkával.

A fehérorosz néhány napja már majdnem elbukott egy fiatal amerikai ellen, most valószínűleg még nehezebb dolga lesz. Szerdán egyébként 1:4-ről fordítva 7:5, 6:1-re verte Szvetlana Kuznyecovát és így jutott a legjobb négy közé.

2013-AS AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN), MELBOURNE

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐK:
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 1.) - Szvetlana Kuznyecova (orosz) 7:5, 6:1
Sloane Stephens (amerikai, 29.) - Serena Williams (amerikai, 3.) 3:6, 7:5, 6:4

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐK:
Roger Federer (svájci, 2.) - Jo-Wilfried Tsonga (francia, 7.) 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3
Andy Murray (brit, 3.) - Jeremy Chardy (francia) 6:4, 6:1, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kötéltáncot járt Federer, nem esett le
Az első négy fordulóban játszmát sem vesztett Roger Federer az idei Australian Openen, de arra azért ő sem számíthatott, hogy ez a sorozata a hetedik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga ellen is folytatódik a negyeddöntőben. A 27 éves...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu