Tsonga bírta jobban a dohai strapát

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 7. 18:21
A köd miatt a mérkőzés megrendezése is veszélybe került, de hogy végül lemehetett, annak Jo-Wilfried Tsonga örülhetett a legjobban: két szettben, 7:5, 6:3-ra legyőzte honfitársát, Gael Monfilst a dohai ATP 250-es torna döntőjében.



A katari fővárosra telepedő köd miatt már egy gém után fel kellett függeszteni a játékot, főként a csúszós borítás okozott fennakadást.

A takarítóbrigád nagy nehezen játékká alkalmassá tette a pályát, ami úgy tűnt, Monfilsnak kedvez, hiszen csakhamar elhúzott 5:3-ra.

Ekkor egycsapásra magára talált Tsonga, és sorozatban négy játékot behúzva lépéselőnyből várta a második felvonást.

Lendülete ekkor is kitartott, sőt nagy igyekezetében egy ízben a reklámfalnak is nekiesett. Jót mókázott ezen annak ellenére, hogy az ominózus labdamenetet elvesztette, a gyeplő azonban nem csúszott ki a kezéből, így 2012 tornagyőzelemmel indult számára.

A Le Mans-i fiú mérlege ezzel tovább javult honfitársa ellen, harmadik győzelme mellett mindössze egyszer kapott ki, 2010-ben Montpellier-ben.

Valamennyi találkozót kemény pályán játszották, akárcsak a mostanit Dohában - igaz, torna fináléjában először randevúztak.

A fogadóirodák, ha hajszállal is, de Tsongát tartották esélyesnek – nem lőttek mellé.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu