Tsonga hazaküldte Nadalt a teniszvébéről

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 25. 09:18
Rafael Nadal kétszer botlott negyvennyolc órán belül a B-csoportban, így nem csoda, hogy hatalmas meglepetésre ki is esett a londoni tenisz-világbajnokságról. Roger Federer után Jo-Wilfried Tsonga is erősebbnek bizonyult a korábbi világelső spanyolnál, aki 7:6, 4:6 6:3-as vereségével búcsúzott a seregszemlétől.


 

Két óra, negyvenkét perc és 22 másodperc. Pontosan ennyi idő kellett Tsongának ahhoz, hogy meglepetésre kiejtse Rafa Nadalt. Azt a Rafa Nadalt, aki a szezonzáró folyamán igazán egyszer sem találta meg a megfelelő ritmust.

Mardy Fisht még csak-csak legyűrte a mllorcai, de Federer, most pedig Tsonga már túl sok volt a világranglista-másodiknak. Nadal az elmúlt öt évben egyszer jutott tovább a csoportjából, tavaly a döntőben azonban alulmardt Federerrel szemben.

"Nem játszottam valami jól - értékelte teljesítményét a spanyol, aki azóta, hogy júniusban hatodjára is megnyerte a párizsi nyílt teniszbajnokságot, sehol sem tudott maradandót alkotni. - Az első két szettben még úgy, ahogy ment a játék, de ahhoz, hogy győzz az ilyen típusú meccseken, ez nem elég. Tsonga kiváló játékos, ezúttal sajnos azt kell mondanom, hogy jobban megérdemelte a sikert, mint én."

A 26 éves Tsonga érthetően a fellegekben járt örömében.

"Csodálatosan teniszeztem! - ünnepelt a győztes, aki a találkozó előtt egy bizonyos 2008-as videóval hergelte magát: az Ausztrál Openen éppen Nadalt verte meg. Tsonga ezzel a százszázalékos Federer mögött a négybe jutott.

ATP VILÁGBAJNOKSÁG, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Tsonga (francia, 6.)-Nadal (spanyol, 2.) 7:6 (7-2), 4:6, 6:3
Nadal arca mindent elárul Fotó: atpworldtour.com
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu