Tsonga is ott van a vébédöntőben

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 26. 23:31
Roger Federer után Jo-Wilfried Tsonga is bejutott a londoni férfi tenisz-világbajnokság vasárnapi fináléjába, miután magabiztos játékkal 6:3 7:5-re legyőzte a cseh Tomás Berdychet.


 

Férfi teniszvébé, elődöntő:
Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.)-Tomas Berdych (cseh, 7.) 6:3, 7:5

Tsonga taktikát változtatott, a hullafáradt cseh fiút ezúttal nem a hálónál, hanem az alapvonalról verte meg. Ehhez jött a szinte hibátlan védekezése, a jó szervái, igaz, az ellenfél is segített neki. Második szett 5:5-nél egy kettős hiba után brékelt a francia, a legjobbkor - innen pedig már nem volt visszaút.

A gall teniszező életében először jutott be a vébé döntőjébe, ahol a címvédő Roger Federerrel találkozik, aki David Ferrert legyőzve jutott el újra az utolsó fázisig (7:5, 6:3).

"Egyszerűen fantasztikus - nyilatkozta mérkőzését követően Tsonga. - Az egész hét őrületes a számomra, szeretném a döntőt is élvezni, és a legjobb játékommal előrukkolni Roger ellen. Jó lenne, ha a közönség is mellém állna, de persze úgy a jó, ha mindkettőnknek szurkolnak majd a holnapi találkozón."

A döntőre 18.30-tól kerül sor a londoni O2 Arénában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer centenáriumi fináléja Londonban
Nem borult a papírforma Londonban, így a korábbi világelső Roger Federer jutott elsőként a döntőbe a szezonzáró ATP-világbajnokságon! A svájci fenomén két szettben, 7:5, 6:3-ra győzte le a legjobb négy között Rafael Nadalt...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu