Federer centenáriumi fináléja Londonban

Létrehozva: 2011. november 26. 16:44
Nem borult a papírforma Londonban, így a korábbi világelső Roger Federer jutott elsőként a döntőbe a szezonzáró ATP-világbajnokságon! A svájci fenomén két szettben, 7:5, 6:3-ra győzte le a legjobb négy között Rafael Nadalt „helyettesítő” spanyol meglepetésembert, David Ferrert.


Az ibériai teniszező valószínűleg még jobban bánja, hogy pénteken nem múlta felül Tomas Berdychet, hiszen abban az esetben elkerülte volna a bázelit, legalábbis a szombati játéknapon. A legjobb négy között ugyanis David Ferrernek nem sok esélye volt, igaz Londoban még senki sem tudta igazán megszorítani a régi fényében csillogó egykori világelsőt.

Roger Federer a szezon legvégére pompás formába lendült, tökéletesen használja ki, hogy a világranglistán őt megelőző Novak Djokovics, Rafael Nadal és Andy Murray nem volt jó állapotban, a trió alig várja, alig várta, hogy befejeződjön a hosszú idény.

A svájci szombaton 85 perc alatt intézte el Ferrert, csak az első szett alakult igazán szorosan. De a spanyol ekkor sem tudta elvenni ellenfele adogatását, 5:5 után viszont „megbotlott”. Ez gyakorlatilag el is döntötte az összecsapás sorsát, a folytatásban ugyanis Federer mindössze 1 (!!!) labdamenetet veszített saját adogatójátéka közben. Eközben kétszer brékelt, ez mindent elárul a játszma képéről.

A két játékos tizenkettedik alkalommal találkozott, Federer 12-0-ra vezet, csak három szettet veszített. A svájci vasárnap Berdych vagy Tsonga ellen szerepel a fináléban. Ha a svájci zseni nyer, akkor hatodik diadalával az örökranglista élére kerül, Ivan Lendlt és Pete Samprast megelőzve.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu