KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "HEGYMASZAS"
Oxigénpalack nélkül a csúcsra 2012. február 29. 17:22 Klein Dávid szólóban, a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül készül feljutni a Föld legmagasabb pontjára, a Mount Everestre (Csomolungma). A tavasszal induló Magyar Everest-expedíció a hegy északi oldalán, a tibeti normál úton indul, amelyet britek tártak fel az 1920-as években.
 
Halott hegymászók az Alpokban 2011. június 26. 15:37 Hat hegymászó holttestére találtak rá vasárnap reggel 2700 méter magasan a francia Alpokban, a Villar d'Arene település fölötti Neige Cordier-csúcs közelében - közölte a városháza mentőszolgálata.
 
Erőss Zsolt műlábbal 8516 méteren! 2011. május 22. 14:52 Elérte szombaton Erőss Zsolt és Gál László a 8516 méter magas Lhoce csúcsát, ezzel 11-re növelték a magyarok által megmászott nyolcezres hegyek számát.
 
Koreai nő csatlakozott a nyolcezresekhez 2010. április 30. 14:08 Dél-koreai hegymászónő, Oh Eun Szun az első nő, aki meghódította a világ összes nyolcezer méter feletti hegycsúcsát, miután kedden elérte a 8091 méter magas Annapurnát.
 
Holttá nyilvánították a hegymászót 2010. április 29. 12:50 Abbahagyták a Himaláján hétfőn balesetet szenvedett Várkonyi László hegymászó keresését, és hivatalosan holttá nyilvánították a kínai hatóságok - közölte az expedíció hivatalos honlapja.
 
Eltűnt egy magyar hegymászó 2010. április 27. 22:06 Balesetet szenvedett két magyar hegymászó a Himaláján. Klein Dávid könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, Várkonyi Lászlónak azonban nyoma veszett.
 
Baleset bárhol érheti az embert - videó 2010. január 12. 09:13 Erőss Zsolt és két társa január 2-án járt szerencsétlenül egy lavinaomlás során. A Mount Everest első magyar meghódítója kettős lábtörést szenvedett, az ütőere is megsérült. A csonkolást szombaton hajtották végre, miután Erőss egy konzílium során "az összes lehetséges előnyt és hátrányt megbeszélve" a térdmozgás megtartásával járó, igen korai komplex rehabilitációt lehetővé tévő amputációt választotta. A kiváló hegymászó reméli, a mostani orvosi beavatkozást követően folytatni tudja sportpályafutását, csak kisebb szünetet kell tartania.
 
Amputálták leghíresebb hegymászónk lábát 2010. január 10. 18:48 Borzasztó hírről számolt be a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója: amputálni kellett az év elején lavinabalesetet szenvedett Erőss Zsolt hegymászó jobb lábát térdtől lefelé.
 
Nyílt lábszártörés a zuhanást követően 2010. január 4. 17:25 Videóval! Nem lavina sodorta el azt a három magyar hegymászót, akik szombat este szenvedtek balesetet a Magas-Tátrában, hanem a lábuk alatt csúszott meg a hó. A jelenleg is Poprádon ápolt csapatnak éppen a legtapasztaltabb tagja sérült meg a legkomolyabban. A 8850 méter magas Mount Everestet is megjárt Erőss Zsoltot már meg is műtötték, miután nyílt lábszárcsonttörésekor az ütőere is megsérült. Jó hír a rosszban, hogy hétfőn hazaengedték a szerencsétlenül járt sportembereket.
 
Életveszélyben leghíresebb hegymászónk! 2010. január 3. 21:24 A világ legmagasabb pontjára, a 8850 méter magasan lévő Everest-csúcsra első magyar állampolgárként Erőss Zsolt jutott fel. Nos, a hegymászó kis híján a Magas-Tátrában hagyta a fogát, amikor két társával együtt balesetet szenvedett. Súlyos sérülésekkel ugyan, de szerencsére mindannyian túlélték a zuhanást.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu