Baleset bárhol érheti az embert - videó

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 12. 09:13
Erőss Zsolt és két társa január 2-án járt szerencsétlenül egy lavinaomlás során. A Mount Everest első magyar meghódítója kettős lábtörést szenvedett, az ütőere is megsérült. A csonkolást szombaton hajtották végre, miután Erőss egy konzílium során "az összes lehetséges előnyt és hátrányt megbeszélve" a térdmozgás megtartásával járó, igen korai komplex rehabilitációt lehetővé tévő amputációt választotta. A kiváló hegymászó reméli, a mostani orvosi beavatkozást követően folytatni tudja sportpályafutását, csak kisebb szünetet kell tartania.


Erőss Zsolt kórházi ágyán nyilatkozott honlapunknak, megdöbbentően higgadtan és reálisan, senkit és semmit sem hibáztatva beszélt a tátrai baleseteről, annak utóhatásairól.

- Nem érzek én semmilyen törést, örülök, hogy úgy úsztuk meg ezt a balesetet, hogy még így is teljes életet tudok élni. Ha nagyon halogatom ennek a lábamnak a rendezését, akkor sajnos olyan elhalások történnek benne, olyan fertőződések, hogy még rosszabb állapotba kerülök, ilyen szintű csonkom sem lesz, mint most. Tehát fel kellett fognom, hogy most egy lábcsonkot kell létrehozni nekem, ami még meg tud engedni egy sportos életformát - mondta Erőss Zsolt, aki szombaton esett át lábamputáción, miután nemrég súlyos hegymászó-balesetet szenvedett a Magas-Tátrában.

MIÉRT VÁLASZTOTTA AZ AMPUTÁCIÓT A BAJNOK?

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu