KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "EROSS_ZSOLT"
Egy éve hunyt el Erőss Zsolt 2014. május 20. 16:02 Napra pontosan egy éve, 2013. május 20-án ért fel a Kancsendzönga csúcsára Erőss Zsolt, majd ereszkedés közben – társával, Kiss Péterrel együtt – életét vesztette.
 
"Erőssék mentése világrekord lett volna" 2013. november 7. 09:04 A napokban Budapesten járt az olasz Simone Moro, a világ egyik legjobb hegymászója, és ha már itt járt, fantasztikus és mindenki számára emlékezetes előadást tartott. Három nyolcezrest mászott meg télen elsőként, összesen hetet, négyszer járt a Mount Everesten. Az év felét Nepálban tölti, ahol három éve helikopteres mentéseket vállal, ami régi álma, és egyre több idejét köti le. Április végén serpák támadták meg a Himalájában, amelyből kis híján lincselés lett, és majdnem az életükbe került. A SportHíradó munkatársa erről is kérdezte, de igyekeztünk tisztább képet kapni a himalájai mentésről, és Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter tragédiájára is rákérdeztünk.
 
Magyarok a világ 3. legmagasabb hegyén 2013. április 11. 21:00 A négytagú magyar Kancsendzönga-expedíció hosszú és nehéz túra végén elérte a 8586 méter magas hegy alaptáborát a nepáli-indiai határon. A hegymászók a vártnál magasabban, majdnem 5500 méteren pihennek meg - írja az expedicio.hu
 
Erőss Zsolt műlábbal 8516 méteren! 2011. május 22. 14:52 Elérte szombaton Erőss Zsolt és Gál László a 8516 méter magas Lhoce csúcsát, ezzel 11-re növelték a magyarok által megmászott nyolcezres hegyek számát.
 
Baleset bárhol érheti az embert - videó 2010. január 12. 09:13 Erőss Zsolt és két társa január 2-án járt szerencsétlenül egy lavinaomlás során. A Mount Everest első magyar meghódítója kettős lábtörést szenvedett, az ütőere is megsérült. A csonkolást szombaton hajtották végre, miután Erőss egy konzílium során "az összes lehetséges előnyt és hátrányt megbeszélve" a térdmozgás megtartásával járó, igen korai komplex rehabilitációt lehetővé tévő amputációt választotta. A kiváló hegymászó reméli, a mostani orvosi beavatkozást követően folytatni tudja sportpályafutását, csak kisebb szünetet kell tartania.
 
Amputálták leghíresebb hegymászónk lábát 2010. január 10. 18:48 Borzasztó hírről számolt be a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója: amputálni kellett az év elején lavinabalesetet szenvedett Erőss Zsolt hegymászó jobb lábát térdtől lefelé.
 
Nyílt lábszártörés a zuhanást követően 2010. január 4. 17:25 Videóval! Nem lavina sodorta el azt a három magyar hegymászót, akik szombat este szenvedtek balesetet a Magas-Tátrában, hanem a lábuk alatt csúszott meg a hó. A jelenleg is Poprádon ápolt csapatnak éppen a legtapasztaltabb tagja sérült meg a legkomolyabban. A 8850 méter magas Mount Everestet is megjárt Erőss Zsoltot már meg is műtötték, miután nyílt lábszárcsonttörésekor az ütőere is megsérült. Jó hír a rosszban, hogy hétfőn hazaengedték a szerencsétlenül járt sportembereket.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu