Kirakták Budapestet a póker topligájából

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 8. 07:39
Immár biztos az, amit néhány hónapja sejteni lehetett, nem tér vissza a póker legnívósabb sorozata, az EPT (European Poker Tour) Budapestre a 2009/10-es szezonban. A magyar helyszín helyett négy új állomás került a rendkívül sikeres és a legjobb profikat felvonultató bajnokság hatodik szezonjának programjába, amelynek különös módon szivárgott ki teljes műsora.


Tavaly nagy volt a boldogság kis országunkban, amikor minden idők legnagyobb hazai pókertornája, a 2,1 millió euró összdíjazású EPT Budapest zajlott. Üröm az örömben, hogy már akkor megjelentek pletykák, vélemények néhány szervezési hiányossággal kapcsolatban – például az első magyar világbajnoki karkötős, Traply Péter blogjában is –, amely felvetette a kérdést, visszatér-e a nívós sorozat a fővárosba.

Nos, a válasz nem! Mindezt már júniusban sejteni lehetett, amikor a bajnokság honlapján nyilvánosságra hozták az őszi programot, ahol elméletileg szerepelni kellett volna az előző évben októberben rendezett magyar versenynek. Budapest helyett azonban a portugál Villamoura, illetve Kijev tűnt fel.

Akkor élt a remény, talán tavaszra „dátumozták át" a tornát, de a SportHirado.hu érdeklődésére Kovács Jenő, a tavalyi EPT Budapest versenyigazgatója megerősítette, elmarad a viadal, bár az okokról nem kívánt nyilatkozni. Korábban a kérdésre annyit mondott, hogy az egyik problémát jelentő hiányos ellátás hátterében az állt, hogy a szervezést nem csak Las Vegas és a Tropicana Casino végezte, hanem a szomszédos hotellel együttműködve valósították meg.

Pedig a szárnyaló EPT példátlan színvonalú összdíjazással, játékosokkal, valódi sztárözönnel kecsegtetett volna, így komoly érvágás, hogy nem sikerült hosszútávra megvetni a lábát az egyébként rohamosan fejlődő piacnak számító Magyarországnak a sorozatban.

Közben a hivatalos közlemény előtt különös módon derült fény az eddig csak félig ismert hatodik szezon teljes programjára. A szerdai londoni döntő online közvetítése során tűnt fel egy térkép, rajta valamennyi helyszínnel.

Kiderült, a 2008-ban problémás Dortmund helye még nem biztos, és öt év után újra bekerült a programba egy osztrák állomás, bár a pontos helyszín a térkép alapján nem egyértelmű. A hosszú ideje jelenlévő Koppenhága, Deauville, San Remo és a szezonzáró Monte Carlo immár „bebetonozta" magát az EPT naptárába.

A videóközvetítés során látható térkép: az EPT hatodik évadjának teljes programja  
EPT, 6. SZEZON, TELJES PROGRAM:
2009. aug. 17-23. Oroszország, Moszkva 5,000 eurós NL Hold'em
2009. szep. 4-7. Spanyolország, Barcelona 8,000 eurós NL Hold'em
2009. okt. 1-7. Anglia, London 6,000 eurós NL Hold'em
2009. okt. 20-25. Lengyelország, Varsó 4,000 eurós NL Hold'em
2009. nov. 17-22. Portugália, Vilamoura 5,000 eurós NL Hold'em
2009. dec. 1-6. Csehország, Prága 5,000 eurós NL Hold'em
2010. jan. 5-13 Bahamák, Nassau 10,000 dolláros NL Hold'em
2010. ? Franciaország, Deauville ?
2010. ? Dánia, Koppenhága ?
2010. ? Ausztria, ? ?
2010. ? Németország, ? ?
2010. ? Olaszország, San Remo ?
2010. ? Monaco, Monte Carlo ?
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu