Jerney Katalin: Nem gond, ez csak póker!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 23. 09:59
VIDEÓN AZ ÁSZ-PARTI! „Nem vagyok csalódott, ez csak póker!" Nyilatkozta mosolyogva alig percekkel szerencsétlen kiesése után az EPT (Európai Pókersorozat) San Remó-i 5,000 eurós NL Hold'em főversenyén 1,178 játékos között a szenzációs 15. helyen záró Jerney Katalin. Az élete messze legnagyobb sikerét elérő magyar amatőr a bajnokság házigazdájának, Kara Scottnak elárulta, mikor izgult leginkább, beszélt terveiről és arról is, hogy miért szeretne hamar Badenben kártyázni.


TEKINTSE MEG ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET JERNEY KATALIN SZEREPLÉSÉRŐL - ITT

Egy 15. hely, ami sokkal többet ér, mint első pillantásra tűnik. Jerney Katalin élete legnagyobb pókerversenyén vállalta az indulást akkor, amikor vasárnap nekivágott San Remónak. Eltelt három nap és a rekordot jelentő 1,178 játékos 32-re olvadt, a zsetonállást jelző táblázat angol szavai között pedig még mindig ott trónolt a „Hungary" felírat, vagyis éltek kis országunk nagy reményei.

Igen, a magyar amatőr egészen a döntő asztal kapujáig menetelt. Játszani eddig talán csak barátai látták, de szerdán a pókertársadalom figyelő szemei előtt is megmutatta, nagyon is otthon van a kártya világában. 203 ezer zsetonnal várta a negyedik fordulót, majd néhány órával később már a 400 ezret nyaldosta vagyona, amikor egy leosztásban turnön 10-9-4–6 nyílt lapoknál all-innel riasztotta el aktuális ellenfelét.

SportHíradó
Jerney Katalin néhány agresszív hívással több partit vitt el mutatás nélkül Fotó: SportHíradó

Ezzel nem állt meg a szekér. Mi az hogy? Most lendült bele csak igazán. Némi szerencsével sorra fejlődő A-10-zel verte a „kacsákat" (2-2), így duplázott honfitársunk és már az első tízbe lépett 641 ezer zsetonnal. A gyengébbik nem utolsó képviselője szárnyalt, a férfiak pedig csak hulottak és hulottak, este hat óra tájban már azon kapta magát Jerney Katalin, hogy a tévés asztalra hívják, hiszen a mezőny az utolsó két elemére kétszer nyolc főre csökkent.

Érkezett is, a megilletődöttség vagy a félelem legkisebb nyomát sem engedte láttatni és megmutatta mire képes. Hamar megszokta az új környezetét és a vakokhoz képest aránytalanul nagy emeléseivel úgy riasztotta el az őt körülvevő hét pókerarcot, mintha világ életében a vérprofikkal játszadozott volna.

SportHíradó
A kulcsleosztás, elbuknak a magyar amatőr ászai Fotó: SportHírad

Emelt, all-int mondott és már harmadszor vették a zsetonok felé úgy az irányt, hogy még csak mutatnia sem kellett. A közvetítésben még a 2004-es világbajnok Greg Raymer is csak dicsérni tudta a honi pókeres játékát. A mesébe illő történetben aztán érkezett a fordulat. Egy újabb már-már megszokott akcióra végre reakció érkezett, a belga Pierre Neuville részéről, Jerney legnagyobb örömére.

Megadta a magyar all-injét, majd sápadtan nézte, amint ászok fordulnak ki a hölgy kezéből. Neuville-nél két kilences lapult, honfitársunk fél lábbal már a közvetlen élmezőny tagjának érezhette magát, amikor borított az osztó. Egy kilences! A végére a belgának fullja lett, Jerney hatalmas szerencsétlenségére 388 ezer zsetonra esett vissza.

SportHíradó
Jerney Katalint (balra) faggatja kiesése után Kara Scott Fotó: SportHíradó

Ezzel még mindig versenyképes helyzetben volt, aztán egy vártnál gyengébb lappal támadott – valószínűleg a vakokat akarta elrabolni, – mikor az ifjú William Reynolds lecsapott all-injére. A Magyar A-8-cal nézett farkasszemet az amerikai 6-6-jával. Lehetett volna rosszabb is. Egyenlő esélyekkel indultak, de 4-7-Q–6–Q közös lapok azt jelentették, Jerney Katalin a 15. helyen búcsúzik San Remótól.

A rövid idő alatt, ameddig a kamerák előtt szerepelt hibát talán csak egyet vétett, az A-8-cal. Egyébként olyan pókert játszott, amelyet a legrutinosabb sztárok produkáltak volna. Ha kellett agresszív volt, ha úgy adódott türelmesen kivárt: fantasztikusan szerepelt. Jutalma 30,850 euró, amellyel minden idők legsikeresebb magyar női pókerese lett.

JERNEY KATALIN NYILATKOZATA RÖVIDDEL KIESÉSE UTÁN:
„Nem vagyok csalódott, ez csak póker. Életem legjelentősebb versenyén vettem részt és nagyon boldog vagyok, hogy ennyire fantasztikusan sikerült. Jól éreztem magam, de amikor a televíziós asztalhoz kellett ülnöm, kicsit izgultam.  – Az EPT házigazdája, Kara Scott kérdésére a következőket válaszolta. – Megígérem, a jövőben több nagy tornán veszek részt, de legszívesebben Badenben játszanék hétlapos studot. Az jobban fekszik nekem."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu