Csodát művelt „Katalin-cárnő" Itáliában

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 21. 07:19
Kevesen hitték, de továbbjutott Jerney Katalin San Remóban. Mi az, hogy továbbjutott? Egyenesen repült a harmadik fordulóba az EPT (Európai Pókersorozat) olasz állomásának 5,000 eurós NL Hold'em főversenyén hétfőn. A egyetlen versenyben maradt magyar 21,300 zsetonról indulva meg sem állt 144,400-ig, így a 235.-ről egyből a 20. helyen találta magát akkor, amikor még 124-en reménykednek a végső sikerben. A vezetést továbbra is a horvát Dragan Galic birtokolja.


Az eredetileg rekordot döntő 1,178 fős mezőnyből már a második fordulóba jutás is nagy bravúrnak számított, Jerney Katalin viszont már a harmadik napon foglalhat helyet San Remóban.

 

Mi több, honfitársunk remek pozícióból várhatja a keddi napot, hiszen bőven az élmezőnyben áll 144,400 zsetonjával. Szárnyalásának története ismeretlen, annyi viszont leszögezhető, valósággal átgázolt a magyar hölgy a mezőnyön.

 

Mi több karnyújtásnyira került a fizetős helyektől, mivel a 124 versenyben maradott közül 112-en már euróval megrakodva térhetnek haza, amire idén valljuk be, honi pókereseknek elvétve akadt alkalmuk.

 

Az EPT eddigi nyolc versenyéből nem számítva a hazai, budapesti tornát csak Bíró Dániel és Kaló Dénes tudott egy-egy ilyen eredmény felmutatni, ennek megismétlésére készül Jerney Katalin. Hogy sikerül-e a bravúr, arra szerdán 14 órától kapunk választ.

 

Ami a többieket illeti, megőrizte vezető helyet a horvát Galic, aki ötszörösére gyarapította zsetonjait. A ismert profik reményeit a kelet-európai duó, az orosz Alex Kravcsenko és a lengyel Marcin Horecki tartotta életben.

 

A nap pillanatát mindenképpen a korábbi többszörös EPT-döntős Florian Langmann kiesése jelentette, akinek osztott tizes párjára hívott all-injét elképesztő módon egy nem túl acélos K-4-gyel tartották. És láss csodát, a nyílt lapok közé két négyes is leesett, véget vetve a német álmainak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 

EPT SAN REMO, FŐVERSENY, 5,000 EURÓS NL HOLD'EM,
ZSETONÁLLÁS, A 2. FORDULÓ UTÁN:
1. Dragan Galic Horvátország 552,900
2. Constant Rijkenberg Hollandia 393,100
3. Giuseppe Argento Olaszország 365,500
4. Maurilio Mergiotti Olaszország 284,100
5. Robert Flink Svédország 280,000
...20. Jerney Katalin Magyarország 144,400
- Jerney Ádám Magyarország kiesett
- Pőcze László Magyarország kiesett
- Benkő Tibor Magyarország kiesett

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu