Engedéllyel „doppingolnak” a norvégok!?

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 20. 14:29
Hiába vezeti összetettben a sífutó-világkupát Justyna Kowalczyk, egyelőre "csak" dobogós helyezéseket ünnepelhetett Vancouverben. A lengyelek klasszisa a péntek esti 15 km-es üldözéses verseny után meg is találta a "magyarázatot" a már két aranynál és egy bronznál járó Marit Björgen teljesítményére. Kowalczyk állítja, a duplázó klasszis orvosi engedéllyel használhat doppingszernek minősülő "anyagokat"...


„Komolyan el kell beszélgetnem az orvosommal, és lehet, hogy arra kérem, találjon nálam valami asztmaszerű betegséges. Az üldözéses verseny dobogósai, sőt, a legjobb hat közül csak én vagyok egészséges. A többi lány asztmás…” – jelentette ki Kowalczyk.

A négyszeres világbajnok Björgen a vancouveri olimpián simán nyerte a sprinversenyt, minden futamában az első helyen ért célba. Pénteken pedig duplázott, miután az utolsó két km-en szinte „megalázta” ellenfeleit a 15 km-es üldözéses versenyben. A lengyelek büszkesége második, illetve harmadik lett…

„Mivel segíti a betegség az ellenfeleimet? A rajt előtt szteroidokat használhatnak, amelyek révén könnyebben lélegeznek. Ez pedig óriási jelentőségű lehet a mi sportágunkban” – tette hozzá Justyna Kowalczyk.

Piotr Nurowski, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke is véleményt alkotott, némi iróniával foglalt állást:

„Björgen óriási jelenség. Hatalmas hős, hiszen úgy tudom, súlyos beteg. Ezért is kéri mindig a nemzetközi szövetség engedélyét a doppingszernek minősülő gyógyszerek használatára”.

Az igazsághoz tartozik, hogy Kowalczykot 2005-ben tiltott szer használatán érték, ezért eltiltották két évre. Állította, térdsérülésének kezelése közben került a szervezetébe a szintetikus doppingnak minősülő dexamethason. Később az eltiltást 12 hónapra mérsékelték.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu