KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "MARIT_BJORGEN"
Legyőzték a verhetetlennek hitt sztárt 2011. március 5. 14:06 Hazai győzelemnek tapsolhatott a közönség, de mégis meglepetéssel zárult a hölgyek utolsó száma sífutásban az oslói északisí-világbajnokságon: a szabadstílusú 30 km-en az eddig négy aranyérmet begyűjtő, verhetetlennek hitt Marit Björgen ugyanis kikapott az elképesztő tempót diktáló, végül 46,6 mp-es előnnyel diadalmaskodó Therese Johaugtól. A klasszikus stílusú 30 km-en olimpiai bajnoka, a lengyel Justyna Kowalczyk lett a bronzérmes.
 
Vb-arany hazai közönség előtt 2011. február 28. 19:20 A hazai közönség előtt szereplő Marit Björgen nyerte a női klasszikus stílusú 10 km-es sífutást az Oslóban zajló északisí-világbajnokság hétfői versenynapján. A norvég versenyző 4,1 másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró lengyel Justyna Kowalczyknál. A bronzérem a finn Aino-Kaisa Saarinennek jutott. Björgen múlt csütörtökön az 1,3 km-es szabadstílusú sprintben, szombaton pedig a 15 km-es egyéni üldözőversenyen lett világbajnok.
 
Ők voltak a vancouveri olimpia hősei! 2010. március 2. 13:26 Hősök! Hősök! Hősök! A világ számos országában tekintenek így az olimpiai bajnokokra, még akkor is, ha „csak” egy alkalommal álltak a dobogóra. A sportimádók ugyanis nagyon jól tudják, mennyi munka és szenvedés előzi meg a sikereket, de azzal is tisztában lehetünk, már a pontszerző helyekért, sőt sokszor a célba érkezésért is őrült küzdelem zajlik. A vasárnap befejeződött vancouveri téli olimpia is rengeteg tanulságot hozott, legendák buktak, új hősök „születtek”.
 
Lengyel aranyérem a hóban, 38 év után 2010. február 28. 10:32 Minden jó, ha a vége jó. Justyna Kowalczyk nyerte a női 30 kilométeres klasszikus sífutást a téli olimpián, miután hatalmas csatában legyőzte a Vancouverben három aranyérmet begyűjtő Marit Björgent. A Világkupa-éllovas teljesítette egy nemzet álmát, Wojciecha Fortuny 1972-ben, Szapporóban aratott győzelme után megszerezte Lengyelország második aranyérmét a téli ötkarikás játékokon.
 
Engedéllyel „doppingolnak” a norvégok!? 2010. február 20. 14:29 Hiába vezeti összetettben a sífutó-világkupát Justyna Kowalczyk, egyelőre "csak" dobogós helyezéseket ünnepelhetett Vancouverben. A lengyelek klasszisa a péntek esti 15 km-es üldözéses verseny után meg is találta a "magyarázatot" a már két aranynál és egy bronznál járó Marit Björgen teljesítményére. Kowalczyk állítja, a duplázó klasszis orvosi engedéllyel használhat doppingszernek minősülő "anyagokat"...
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu