Higgins nyerte a legendás skót rangadót

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 11:21
John Higgins magabiztosan verte a hétszeres világbajnok Stephen Hendry-t a Glasgow-ban zajló sznúker Grand Prix-n ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A veterán Steve Davis hatalmas csatában lépett tovább Adrian Gunnell ellen, üde színfoltot jelent az 19 esztendős Judd Trump szereplése, aki győzött és először szerepel a negyeddöntőben egy ranglistaversenyen.


Két játékos, kilenc világbajnoki cím, igazi rangadóra készült a skót közönség, hiszen legnagyobb sztárjaik, Stephen Hendry és John Higgins csapott össze a Grand Prix nyolcaddöntőjében szerdán.

 

A várt magas színvonal és sziporkázó játék elmaradt, ugyanakkor így sem unatkozhattak a teltházas aréna nézői. Hendry elsősorban egész asztalos bravúros lökéseivel vétette észre magát, Higgins sokáig csak szenvedett.

 

A 2007-es világbajnok a harmadik játéktól lendült bele igazán, egy kitűnő 127-es brékkel már 3-1-s előnyt szerzett, majd a győzelem kapujába lépett. Honfitársa ugyan szépített, végül azonban kénytelen volt kapitulálni.

 

A sznúker új generációja is kopogtat az ajtón, a mindössze 19 éves Judd Trump élete első negyeddöntős mérkőzésére készülhet, miután Joe Perry ellen aratott könnyed 5-2-s sikert.

 

A másik végletet Steve Davis képviseli, aki 51 esztendősen sorozatban másodszor lépett a legjobb nyolc közé ranglistaversenyen, ezúttal Adrian Gunnellt verte a mindent eldöntő kilencedik játékban.

 

Úgy tűnik, ismét formába lendül Ting Dzsun-huj, aki nem pazarolt túl sok időt Michael Holt elleni találkozóján, 5-2-re győzött és negyeddöntős.

 

SZNÚKER, GRAND PRIX, GLASGOW, NYOLCADDÖNTŐ, EREDMÉNYEK (5 NYERT JÁTÉKIG):
John Higgins (skót) Stephen Hendry (skót) 5-2
Steve Davis (angol) Adrian Gunnell (angol) 5-4
Judd Trump (angol) Joe Perry (angol) 5-2
Ting Dzsun-huj (kínai) Michael Holt (angol) 5-2
CSÜTÖRTÖKI PROGRAM:
Ronnie O'Sullivan (angol) Marco Fu (hongkongi) 14:30
Jamie Cope (angol) Peter Ebdon (angol) 14:30
Mark Selby (angol) Ryan Day (walesi) 20:00
John Parrott (angol) Ali Carter (angol) 20:00

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu