Cope 147-es bréket lökött, majd kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 17:21
Az ifjú Jamie Cope a sznúker történetének 64. maximum brékjét érte el csütörtökön a Sanghaji Mesterek Tornáján Mark Williams ellen. A nem mindennapi eredménye ellenére az angol búcsúzni kényszerült a kétszeres világbajnokkal szemben, aki a sorozatban harmadik tornagyőzelmére készülő Ronnie O'Sullivannel találkozik a legjobb négy közé jutásért.


Karrierje második maximum brékjét érte el Cope a harmadik frémben a legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésén. Az 23 éves játékos állítólag 147-es brékek százait érte már el edzésen, ráadásul egyes hírek szerint az egyetlen ember, aki 155-ös bréket lökött az ún. free ball segítségével.

 

A történelmi eseményre Mark Williams 2-0-ás vezetésénél került sor, ám hiába a fantasztikus sorozat, éppen úgy egy frémet ért az angol számára, mintha öldöklő csatában szerezte volna meg a játékot. A kétszeres világbajnok nem hatódott meg igazán a látottakon, három frémet nyerve zsinórban 5-2-es sikert aratott és bejutott a legjobb nyolc közé.

 

A walesi igazi rangadóra készülhet, hiszen régi ismerőse, az utóbbi időben ellenállhatatlan formában játszó Ronnie O'Sullivan vár rá. Az elmúlt két verseny győztese, aki 1993 óta nem látott bravúrra, sorozatban három viadal megnyerésére készül, Joe Perryt verte 5-3-ra.

 

A „Rocket” könnyedén húzott el 3-0-ra, majd a győzelem kapujába lépett, a végén azonban mégis izgalmas hajrát láthatott a közönség, ahol egy nehéz fekete golyó elrakásával biztosította továbbjutását.

 

O'Sullivan ezzel sorozatban 12. mérkőzésén maradt veretlen, ám a negyeddöntőben ellenfelére talált, a rutinos Williams meglepetésre készül pénteken. Az esélyek közül a negyeddöntőben van az előző szezonban két viadalon is ellenfél nélkül maradó Mark Selby, aki még játékot sem vesztett Mark King ellen.

 

Kiesett viszont John Higgins, aki hiába lökött egy 134-es bréket csütörtökön, Ryan Day nem kegyelmezett és sima sikert aratott, 5-2-vel küldte haza a 2007-es világbajnokot.

 

A nap teljesítménye mégis Steve Davis nevéhez fűződik, aki 51 éves korában is régi fényében csillog, 5-4-es sikerével a nyolc közé jutott Kínában.

 

SZNÚKER, SANGHAJI MESTEREK TORNÁJA, NYOLCADDÖNTŐ:
Steve Davis (angol) Dave Harold (angol) 5-4
Ricky Walden (angol) Neil Robertson (ausztrál) 5-4
Mark Selby (angol) Mark King (angol) 5-0
Marco Fu (hongkongi) Andy Hicks (angol) 5-2
Stephen Maguire (angol) Stuart Bingham (angol) 5-3
Ryan Day (walesi) John Higgins (skót) 5-2
Mark Williams (walesi) Jamie Cope (angol) 5-2
Ronnie O'Sullivan (angol) Joe Perry (angol) 5-3

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu