Ha a Fradiban nem a titkon gondolkodnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 10:06
Biros Péter Manchesterben orvosi vizsgálaton vett részt. Egyelőre bő keretet jelölt ki Kemény Dénes szövetségi kapitány az egri rendezésű Volvo Kupára. Gerendás György a héten ünnepelte 55. születésnapját. A hétvégi nemzetközi kupafordulóban a csoportelsőségért játszik a Vasas Belgrádban. Többek között erről formált véleményt a SportHíradó.hu sportági szakértője, Vincze Balázs.


Biros Péter Kemény Dénes társaságában Manchesterbe utazott a napokban, ahol egy tüzetesebb orvosi vizsgálat megállapította, hogy mi okozza utóbbi időben egyre gyakoribb izomsérüléseit. Az orvosok végül fizioterápiás kezelést javasoltak. A többmillió forintos út és vizsgálat ára egy darab dedikált póló volt…

„Biros Petinél véleményem szerint ennek a problémának két oldala van. Egyrészt ez egy alkati dolog esetében, amely viszont szorosan összefügg a terheléssel. Petin hatalmas teher van, nem kisebb a munkabírása sem, viszont esetében ennek ez a hátulütője. Állítom, ha nem lenne élsportoló, vagy akár ilyen terhelést megkapó pólós, akkor fele ennyi baja sem lenne, ha lenne egyáltalán. Saját példámból is tudom viszont, a fizioterápia vagy éppen a gyógytorna milyen hasznos tud lenni, ha valaki rendszeresen csinálja és komolyan veszi. Csak ezt tudom javasolni Péternek is. Hogy ez a komoly, sportsérülésekben minden bizonnyal otthonosan mozgó orvosi team megelégedett fizetség gyanánt egy dedikált pólóval, azért az bizonyítja, milyen értéke van annak, ha valaki háromszoros olimpiai bajnok. Bár az angolok vízilabdában most nem képviselik a világszínvonalat, azért ez nem volt mindig így. A sportág tulajdonképpeni őshazájáról van szó, ráadásul a magyar válogatott mellett csak egy nemzet tudott még megszakítás nélkül háromszor olimpiát nyerni vízilabdában, és az a brit.”

Kemény Dénes szövetségi kapitány keretében egyelőre 18 játékost találunk, ellenfelünk az egri Volvo Kupán a szerb, az amerikai és a román válogatott lesz.


„Azért a tornán nem vesz majd részt mind a 18 játékos, előtte négy napig edzések vannak, sokkal inkább ott tudnak együtt dolgozni a kapitány szeme előtt. Egerben légiósaink nélkül kell helytállni, a csapat minden bizonnyal a Szivós Marcival kiegészült Vasas-különítmény köré épül majd, de a rutinszerzésre minden bizonnyal lehetőséget kapnak azért a fiatalabbak is.”

A hétvégi bajnoki fordulóban több rangadót is játszottak, az eddig bravúrosan menetelő FTC meglepetésre Pécsett kapott ki (7-6), míg a Honvéd nagy csatában verte az előző kiírásban döntős, amúgy az érintettek saját bevallása szerint is kisebb hullámvölgyben lévő Egert (9-7). A címvédő Vasasnak nem okozott gondot a BVSC elleni papírforma siker abszolválása (10-4).

„Az, hogy az Egernek már nincs esélye továbbjutnia az Euroligában, azt vetítette előre, a bajokságra tudnak koncentrálni, megcélozzák az alapszakaszban a második helyet. Ez jelen pillanatban már leginkább nem csak rajtuk múlik, oda sokkal inkább a Honvédot látom esélyesnek befutni. A Fradi nehéz idegenbeli sorozat előtt áll, speciel a pécsi túrát még nem soroltam esetükben ebbe a vonulatba, hiszen utóbbiaktól a BVSC-vel mi is csak szoros meccsen kaptunk ki, amelyet nyert helyzetből vesztetünk el. Egy vidéki csapatnak a hazai pálya, a hazai közönség azonban mindig nagy erőt jelent, így hoztak ki most magukból erőn felül annyit, amivel ezt az erős Fradit legyőzték. A népligetiekhez annyi megjegyzést tennék: amikor futott a szekerük, mindenki a titkukra volt kíváncsi. Egy idő után talán már maguk is ezen kezdtek el gondolkodni a kelleténél többet, hogy mi a titkuk. Majd ha a gondolkodás helyett teszik a dolgukat ismét, akkor nem érik őket ilyen kellemetlen meglepetések. Ahogy az Euroligában a Partizan, úgy mi is szerettük volna hét gól alatt tartani a Vasast, csak ami sikerült a szerbeknek, nem jött össze nekünk. De a viccet félretéve: a hatgólos különbség a bajnoktól még így is a tisztes vereség kategóriába sorolható, nem úgy, mint a Domino elleni betlink. A négy dobott gólt viszont mindenképpen kevés.”

A hétvégi kupafordulóban a Vasas ahhoz a Partizanhoz utazik, amelytől hazai pályán kikapott. Belgrádban a csoportelsőség a tét, de ehhez győzniük kellene. Az Eger-Marseille találkozó tulajdonképpen edzőmeccsé degradálódott. A Szeged a LEN-kupa elődöntőjének első összecsapásán az orosz Kazany elleni idegenben próbál meg biztató eredményt elérni, bár a Tisza-partiak bajnoki főpróbája nem sikerült túl jól, csak nehezen verték a Szolnokot.

„Komoly tétje van a Vasas belgrádi útjának, hiszen a folytatásban csoportelső csak egy csoport másodikkal találkozhat a negyeddöntőben, ehhez viszont mindenképpen győzni kell a Földi-legénységnek. Nem ők az esélyesek, de a Komjádiban sem a Partizan volt igazából. Ami viszont sikerülhetett a szerbeknek Budapesten, miért ne sikerülhetne a Vasasnak idegenben? Az Egernek nem jelenthet gondot hazai pályán a győzelem a francia csapat ellen, teszem hozzá, a kinti döntetlen alapjaiban határozta meg a magyar klubcsapat további szereplését, hiszen esélyei akkor a továbbjutásra jelentősen lecsökkentek. A Szegednek egyrészt rosszul jött ki a lépés a Szolnok ellen, voltak sérültjeik, betegeik, ráadásul egy fegyelmezetlenség miatt cserével korán kiszállt az egyik kulcsemberük. Egy oroszországi útnál sokat számít maga az utazás, hogy azt hogyan vészeli át a csapat, aztán ha ezen túljutottak, akkor rendszerint ott van a bivalyerős házigazda. Olyan eredményt kell elérnie a Szegednek, ami reményt ad a hazai visszavágóra. Mint tette azt a negyeddöntőben a Honvéd, amely viszont a hazai pálya adta előnyével nem tudott mit kezdeni és kiesett az oroszokkal szemben. Bízok benne, nem lesz több a két csapat közötti különbség két gólnál, ellenkező esetben nem sok esélyt adok a mínusz kettőről induló Szegednek a döntőbe jutásra.”

Olimpiai bajnokunk, az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legeredményesebb klubedzője, egyben számos ügye és esete miatt igencsak ellentmondásosabb személyisége, Gerendás György 55 éves lett.

„Boldog szülinapot, Gyuri! Mintha csak ma lett volna, pedig már öt esztendő is lepergett azóta, hogy az ötvenediket ünnepeltük. Akkor a BVSC-ben játékosa voltam Gyurinak, sok olimpiai bajnokot, volt játszótársat és játékosát meghívta ünnepelni egy ismerős által működtetett étterembe, ahol a vendég Földes László volt. Hobo nekem is az egyik nagy kedvencen, úgy látszik, Gyurival az ismeretség, a barátság ilyen szoros. Mit ragozzam, jó buli volt.”

Reklámfilm-forgatáson vett részt három olimpiai bajnokunk, Szécsi Zoltán, Biros Péter és Hosnyánszky Norbert a kapitány, Kemény Dénes társaságában. A játékosok elmondták: most már értik, olykor miért esik be holtfáradtan hasonló forgatás után az edzésre Kásás Tamás.

„Két ilyen élményem is van, attól eltekintve, hogy a mi időnkben azért ez a reklámfilmes dolog még nem volt divatos. Egyszer voltunk a Fábri-showban, számunkra nagyon furcsa volt látni, átélni belülről, ahogy ott szétfolyik a műsor, folyamatos csúszásban vannak. Az uszodából érkezve ez elképzelhetetlen, ott minden percre pontosan le van bontva és peregnie kell a dolognak, mert jön a következő, neked pedig át kell adnod a helyedet. Más világ. A másik a Szabadság, szerelem című film forgatása volt, amelynek vízilabdás jeleneteit itt vették fel nálunk, a Szőnyi úton. Benedek Tibi barátom volt a pólószakértője a filmnek, így statisztának be tudtam protezsálni a kispadra néhány játékosomat. Természetesen én is kíváncsi voltam a forgatásra, elmentem. Valami egészen megdöbbentő, hogy hány ismétlés, beállítás kell egy jelenthez, de akár egy vágóképhez, kockához is. Dolgozott a stáb reggel hattól este fél kilencig, Andy Wayna producer pedig azt mondta: ha ebből fel lehet használni fél percet a filmben, az már jó.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu