Rájöttek Biros Péter sérülésének okára!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 18. 17:38
Nem kell műtőasztalra feküdnie Biros Péternek, az Eger háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázójának - írja a magyar válogatott hivatalos weboldala (www.vlv.hu). A válogatott klasszist angol orvosok vizsgálták meg Manchesterben egy neves angol sportintézetben (EIS). A játékosnak fizioterápiás tornát kell végeznie, hogy megerősítse az adott izomcsoportot, amellyel annyi gondja volt az utóbbi években.


Biros Péter az utóbbi években többször is részleges izomszakadás miatt maradt távol a medencéktől.

 

"A bal lábamban volt kétszer, a jobb lábamban egyszer részleges vagy teljes szakadás. Mindegyik egy hirtelen mozdulatnál, lábtempónál történt, az utolsó ugye Pekingben, a döntőben" - nyilatkozta a pólós.

 

Az észak-angliai városba tartott Birossal Kemény Dénes szövetségi kapitány is, aki elmondta, hogy a szigetországi orvosok egy órán keresztül vizsgálták a játékost. Eredményesen - tehetjük hozzá szerencsére.

 

"Minden egyes alkalommal a medence belső oldalán lévő izmok sérültek meg, az elmúlt két év részleges vagy teljes izomszakadása ide, az innen induló izmokra vezethető vissza. Az is kiderült, hogy picivel tágabb a kelleténél a két lágyékcsatorna, tehát az ott lévő izmokat és a mély hasizmokat is meg kell erősíteni, miként a medenceöv úgynevezett első részét. Ehhez Péter kapott mindjárt egy fizioterápiás, gyógytorna jellegű programot.  Abban bízunk, hogy ha ezt csinálja nagy rendszerességgel, akkor pár hónap múlva már csökken az esélye annak, hogy ezek az izmok újra szakadjanak vagy sérüljenek - mondta a szakember.

 

Kemény Dénes elárulta, az angol úszószövetség vízilabdáért felelős elnöke, Nick Hume segítségével sikerült elintézni a kiutazást és a vizsgálatot. Amelyet egyébként a több millió forintos költségek helyett mindössze egy a játékosok által aláírt válogatott trikóért végeztek el.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu