Leforrázták az egri csillagokat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 22. 14:10
Magabiztos, 9-7-es győzelmet aratott a Honvéd a férfi vízilabda-bajnokság 15. fordulójában, és ezzel a második helyre zárkózott fel a tabellán. Habár a gólok száma nem mutat nagy különbséget, a játék képe alapján végig egyértelmű volt a hazaiak győzelme. A Dominót remek egyéni teljesítmények jellemezték, míg az Eger ezen a találkozón a játék egyik elemében sem tudott maradandót alkotni.


FÉRFI VÍZILABDA OB I, 15. FORDULÓ:
Honvéd - Eger 9-7 (1-2, 4-1, 2-2, 2-2)
Kőér utca, 800 néző. Vezette: Horváth Cs., Petik A.
Honvéd: Gergely - Székely 1, Iosep 2, Matajsz, Szivós 4, Molnár, Vári Cs.: Jansik, Gergely Mihály, Paján 1, Bátori 1 Edző: Vad Lajos.
Eger: Szécsi - Decker, Nyéki, Bárány, Kiss 1, Varga 1, Biros 2 Cs.: Hegedűs 1, Feltham 2, Binder, Bundschuch, Hárai Edző: Gerendás György.
Emberelőny- gól: 7/3 ill. 13/3.
Ötméteres - gól: 2/2 ill. 1/0.
Kipontozódott: Jansik Dávid (21.p.), Vári Attila (24.p.)

 

 

Kovács Anikó

 

Az ebédidőben megrendezett rangadót felemás előjelekkel várta mind a Honvéd, mind az Eger együttese. A Domino csak döntetlent tudott elérni a Szeged és az FTC ellen is, ezzel hátrébb szorult a bajnokságban, míg a hevesiek a Tisza-parti együttest még le tudták győzni, ám a Vasastól vereséget szenvedtek.

Az őszi, Egerben megrendezett találkozón a házigazdák győztek, akkor 12-9-es eredmény született. Ez a rájátszás szempontjából fontos, ha a két csapat ugyanis összekerül majd az elődöntőben, akkor egy újabb egri győzelem esetén Gerendás György csapata indulna 6-0-s előnyből a tíz pontig tartó párharcban. A folytatásra ugyanis az egymás ellen elért eredményeket viszik tovább az együttesek.

A felek mintha nem érezték volna át a tét nagyságát, álmosan kezdődött a találkozó. Egy-egy emberelőnyös találat után aztán két másodperccel a vége előtt még Aaron Feltham hatalmas bombája is beakadt a bal felső sarokba, így egy negyed után 2-1-re a vendégek vezettek.

A második részben aztán felgyorsultak az események. Az orrtörése miatt még mindig maszkban játszó Varga Zsolt hatalmas lövésével először az Eger szerzett kétgólos vezetést. Ezt követően azonban nagyon felpörögtek a Honvéd játékosai, és egy 4-0-ás sorozatot produkálva 5-3-ra megfordították az állást.

Különösen Szivós Márton és Székely Bulcsú játéka kiemelendő. A Domino nyolcasa egy büntető értékesítése után szabaddobásból is betalált, a sydneyi bajnok nevéhez pedig több szemfüles labdaszerzés fűződött.

Az Eger kifejezetten passzív vízilabdát játszott, a hevesiek nem találtak fogást a Honvéd csapatán. A vendégek támadásai során Gergely István mindenre odaért, ami a blokkról nem pattant le. Védekezésben is voltak hiányzó láncszemek az egrieknél, a 17 éves Bátori Bence például teljesen szabadon lőhetett nyolc méterről a tehetetlen Szécsi kapujába.

A remekül védő Gergely István még Biros Péter ötméteresét is hárította, ezt azonban a következő vendégtámadásnál megtorolta az egri kapitány. Két gólos vezetését azonban így is megőrizte a Honvéd a záró játékrészre.

Vindisch Ferenc betegsége miatt egyébként sem játszott, de Jansik Dávid és Vári Attila még ki is pontozódott, így kezdett "elfogyni" a Honvéd. Ez azonban nem látszott meg a szezon során először jól játszó csapat teljesítményén. Szivós szokás szerint brillírozott, gólpassza és gólja után már négy góllal elment a Domino.

Az Eger Biros vezetésével még megpróbált felzárkózni, de két gólnál nem tudtak közelebb kerülni a hazaiakhoz a vendégek, így a forduló rangadóján 9-7-es Honvéd-győzelem született.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu