Berki újra világbajnok, irány London?!

Létrehozva: 2011. október 15. 08:18
EXKLUZÍV! Szenzációs kettős magyar sikert hozott a tokiói tornász világbajnokság szombat reggeli lólengés döntője, ahol Berki Krisztián óriási fölénnyel védte meg címét, míg Hídvégi Vid a negyedik helyen zárt. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a mindenkit foglalkoztató kérdésre a SportHirado.hu-nak azt válaszolta, jelenlegi tudomása szerint kvalifikálta magát Berki az olimpiára, de a hivatalos döntésre vasárnapig várni kell.


 

Négy versenyzőn voltunk túl, mikor aggódni kezdhettünk, hiszen a gyakorlat előtti közvetlen bemelegítés nélkül egymást érték a rontások, így például az összetett győztes Ucsimura Kohej is megremegett. Az első hibátlant a későbbi ezüstérmes Cyril Tommasone teljesítette, ezután következtek a magyarok!

Az utolsó, nyolcadik helyen a döntőbe került Hídvégi kellemes meglepetést okozva kihozta magából a maximumot, kiváló gyakorlata kis híján dobogót és kulcsfontosságú ötkarikás kvótát ért. Végül némileg megkérdőjelezhető módon az olimpiai bronzérmes Louis Smith komoly rontása ellenére megszerezte a harmadik helyet.

Ezután jött, Berki Krisztián, akine a cél nyilvánvaló volt, legalább a dobogóra kellett állnia, hogy a gyűrűn való rontása után legyen esélye Londonra. Bár ahogy a SportHirado.hu pénteken megírta, könnyen lehet, ez is kevés lehet a kvalifikációhoz, a szám címvédője egyáltalán nem remegett meg, és fantasztikus pontszámmal lett másodszor aranyérmes.

Ha valamivel, akkor ezzel meggyőzheti a nemzetközi szövetséget, hogy a sportág egyik legnagyobb sztárjaként igenis helye van a brit fővárosban. Az mindenesetre sokat elárul, hogy edzője, Kovács István a sikeres gyakorlat végi földetérése után megölelve őt az súgta a hős fülébe, 'olimpia'! Mi csak annyit tennénk hozzá, hogy úgy legyen!

A magyarok számára ezzel véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám és Kállai Zoltán összeállítású férfi válogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

BORKAI ZSOLT MOB-ELNÖK NYILATKOZATA A SPORTHIRADO.HU-NAK:
„Nagy izgalommal, 'mindent vagy semmit' gondolatokkal vártuk a döntőt, hatalmas volt a nyomás. A finálé után beszéltem Krisztiánnal, és azt mondta, most érezte először igazán a rá nehezedő terhet. Fantasztikus, amit elért. A döntő megmutatta, hogy valóban egy lépéssel a riválisok előtt jár, egyértelmű volt a különbség a javára. Nekem az az információm van, hogy minden rendben Krisztián olimpiai kvalifikációjával, de ezt hivatalosan vasárnap erősítheti meg a technikai bizottság elnöke. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy ne tegyünk még nagyobb terhet Krisztián vállára, egy nap sem szabad arról beszélnünk, hogy mik az elvárások vele kapcsolatban az olimpián. Biztos rengeteget tudnánk segíteni Magyar Zoltánnal együtt a következő hónapokban neki, de ez nem a mi feladatunk, ráadásul ő elég erős ahhoz, hogy nélkülünk is ötösre vizsgázzon a következő kihívásból. A Magyar Olimpiai Bizottság eddig is mindent megtett azért, hogy megteremtse azokat a körülményeket, amelyek garantálják a nyugodt felkészülést és biztosítják, hogy Krisztiánnak semmi mással ne kelljen foglalkoznia, csak a tornával. Nem szeretnék most arról beszélni, hogy mekkora felelősség Berki Krisztiánnak a londoni indulás, örüljünk a lehetőséghez, és felszabadultan ünnepeljük őt, mert megérdemli. Nagyon örülök Hídvégi Vid teljesítményének, ő is fantasztikusat produkált, minimális különbséggel maradt le a dobogóról és számára sem lefutott az olimpiai kvalifikáció, januárban még megszerezheti az indulási jogot" – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szöul olimpiai bajnoka.
TORNÁSZ VILÁGBAJNOKSÁG, TOKIÓ, A LÓLENGÉS VÉGEREDMÉNYE:
1. Berki Krisztián magyar 15.833
2. Cyril Tommasone francia 15.266
3. Louis Smith brit 15.066
4. Hídvégi Vid magyar 15.000
5. Ucsimura Kohej japán 14.533
6. Prashanth Sellathurai ausztrál 14.333
7. Saso Bertoncelj szlovén 14.266
7. Hajbin Tong kínai 14.266
Így örültek a magyarok Tokióban  
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu