A vb-arany is kevés lehet az olimpiához!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 14. 17:42
Most akkor külön-külön, vagy egyben? Berki Krisztiánnal számol az egész ország, világbajnok tornászunknak ugyanis nem mindegy, mi a válasz az imént feltett kérdésre. Ami biztos: szombaton kora reggel a lehető legjobb eredménnyel kell megkaparintania az aranyérmet, és még megeshet, ez is kevés lesz.


Elszúrta a gyűrűt, ez lett a probléma origója. Innen indult minden, s bár a nyújtó szinte tökéletesre sikeredett, izgulnunk kell ahhoz, hogy Berki Krisztián kikerülhessen a jövő évi londoni olimpiára.

Napok óta egy bizonyos 85 százalék körül forog a sportszerető közvélemény gondolata: úgy volt, hogy ezt a szintet kellett volna elérnie a magyar fiúnak ahhoz, hogy megmaradjon azt esélye az ötkarikára. Azaz a gyűrűn és nyújtón elért legjobb összeredményhez viszonyítva kellett volna ez a 85 százalék. Megnyugodtunk, mert ez "magyar" számítás szerint megvolt.

Aztán robbant a bomba, mert informátorunk szerint mindenki rosszul tudtuk a szabályokat. Úgy tűnik ugyanis, hogy a két eredményt (gyűrű, nyújtó) külön-külön kell értékelni, ez viszont előbbiben nem jött össze.

Gyűrűn hozzávetőleg 78, nyújtón 90 százalék lett meg, ez utóbbi értelmezés, vagyis a jelenleg érvényben lévő kvalifikációs szabály szerint Berki Krisztián lemarad Londonról. Pedig a szövetségnél érmet (titkon aranyat) vártak, várnak tőle.

Úgy tudjuk, a Nemzetközi Torna Szövetségben összeültek az illetékesek, hogy döntsenek, meg kell-e változtatni ezt a szabályt. Ha nem, akkor sok sztár lemarad Londonról, köztük a magyar tornász is. Ezt viszont senki nem akarja. Még szerencse.

Döntés hamarosan, szombat reggel háromnegyed 8 körül mindenesetre hatalmas teherrel a vállán kell felszállni arra a lóra... 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu