Él az esély a magyar olimpiai aranyra

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 10. 16:28
EXKLUZÍV! Emberfelettit küzdött Berki Krisztián a gyűrűkkel, így megmaradt a remény, hogy eléri célját, és jövőre ott lesz Londonban. Hivatalosan még nem erősítették meg, de a magyar szakvezetés számítása alapján teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges feltétel első részét. A tokiói tornász világbajnokságon gyűrűn és nyújtón elérte az átlagpontszám 85 százalékát. Most már csak az kell, hogy szombaton érmet nyerjen a lólengés szerenkénti fináléjában, ahova első helyen jutott be.


„Az ideg bennünk volt, Krisztián nagyon keményen odatette magát gyűrűn – kezdte Kovács István a magyar világbajnok edzője hétfőn este kinti idő szerint 23 órakor a szállodai szobából. – Szerintem tíz tornászból kilenc nem csinálta volna végig a gyakorlatot azok után, hogy már az elején veszve érezhetett mindent. Az történt, hogy az első erőelemet rossz helyre tette, amitől belengett a gyűrű. Hihetetlen, hogy mekkorát küzdött, és nem ugrott le abban a pillanatban. Akkor én már csak abban bíztam, hogy megnyeri a világbajnokságot, és kap egy szabadkártyát. Ő azonban végigcsinálta a gyakorlatát és lényegében ez kellett a sikerhez. Ami a szombati lólengés finálét illeti, egyértelműen ő a legjobb, de bármi történhet, mert nincs korrigálási lehetőség." – magyarázta a sikeredző.

„Nem értettem, mi történt, csak arra koncentráltam, hogy mindenáron fenn maradjak a gyűrűn. Nem gondoltam Londonra, nem jutott eszembe, hogy most ment el az olimpia. Dühös voltam magamra, mert a ló mellett a gyűrűn ment a legjobban, még a pódium edzésen is magabiztosan, hibátlanul csináltam meg a gyakorlatot – emlékezett Berki Krisztián, majd a lólengésdöntő esélyeit elemezte. – Az ellenfelek viszonylag le vannak maradva mögöttem, de az igazi öröm számomra, hogy végre sikerült ledönteni egy falat, és két magyar finalista lesz szombaton a lovon. Sokat jelent nekem, hogy Hídvégi Vidnek is sikerült a döntőbe jutás. Nagyszerű, hogy Magyar Zoltán személyében végre olyan elnökünk van, akit érdekel, mit csinálunk, és a felkészülés alatt is nagyon sokszor meglátogatott minket. Pontosan tudja, hogy milyen jól működik kapcsolatunk az edzőmmel, soha nem akart beleszólni a munkánkba, inkább szurkol és idegeskedik helyettünk" – válaszolta Berki Krisztián arra a kérdésre, hogy kap-e tanácsot a lólengés élő legendájától, Magyar Zoltántól, aki egyben a Magyar Torna Szövetség elnöke is.

A lólengés fináléját magyar idő szerint szombaton reggel 7:45-től rendezik Tokióban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu