Visszavonul a római legenda

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 2. 15:21
Szögre akasztja futballcipőjét az AS Roma legendás támadója, Vincenzo Montella. A labdarúgó tizenhét éves pályafutásának végére tett pontot. Bár szerződése 2010 nyaráig szólt, az egyre kevesebb játéklehetőséget kapó csatár már most a visszavonulás mellett döntött.



Vincenzo Montella és a Roma neve szinte összeforrt az elmúlt évtizedben: a játékos 1999 óta erősítette a Farkasokat, így részese volt a 2001-es bajnokcsapatnak is. Abból az együttesből rajta kívül csak a csapatkapitány, Francesco Totti maradt hírmondó – egészen eddig.

Noha hivatalos közleményt még sem a klub, sem Montella nem adott ki a visszavonulásról, az olasz hírügynökségek és valamennyi mértékadó lap kész tényként számolt be róla.

A csatár az Empoliban kezdte pályafutását, majd a Genoa, illetve a Sampdoria érintésével került az Örök Városba. Eleinte kihagyhatatlan volt a Romából, ám az utóbbi időben többnyire már csak a kispad jutott neki.

Így aztán nem meglepő, hogy a bordómezesek kétszer is kölcsönadták az elmúlt években, előbb a Fulhamnek, majd Montella korábbi munkaadójának, a Sampdoriának passzolták le.

Az előző szezonban visszatért a Stadio Olimpicóba, ám kevés olyan megmozdulása volt, amire a távoli jövőben is emlékezünk majd.

Az aeroplanino-gólörömről (repülőt imitálva futkorászott minden találatánál) is elhíresült támadó húsz alkalommal szerepelt a válogatottban, amelynek színeiben háromszor volt eredményes.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu