Újabb sérülés miatt főhet Koeman feje

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 25. 18:49
Második nyilvános edzését is megtartotta a magyar labdarúgó-válogatott kerete az Albánia elleni szombati világbajnoki selejtező előtt. Erwin Koeman szövetségi kapitány az edzésen mutatott produkcióval, a játékosok hozzáállásával elégedett lehetett, az viszont aggodalomra adhat okot, hogy Fehér Csaba után újabb futballista dőlhet ki a sorból: a már korábban vállproblémákkal bajlódó Tóth Balázs ugyanis idő előtt fejezte be a tréninget.


Jó hangulatban végezték az edzést a magyar válogatott tagjai, nem igazán lehetett érezni a feszültséget a sorsdöntőnek titulált albánok elleni világbajnoki selejtező előtt.

Sajnos, azonban ezúttal sem sikerült megúsznia sérülés nélkül a tréninget. Bár a fejét beverő, ezután ápolásra szoruló Ambrus Imre szertáros nem játszott volna Tiranában, Tóth Balázs vállsérülése már több aggodalomra ad okot. Mint megtudtuk, a védekező középpályás még klubcsapatában esett rá a vállára, sérülése pedig szerdán kiújult, így számára rövidebb lett a tréning. Az, hogy a többiekkel tarthat-e Albániába, csak szerdán este derül ki.

Az edzés utáni sajtótájékoztatón Erwin Koeman is a sérüléseket emelte ki, mondván Fehér Csaba kiesése nagy csalódás mind a játékos, mind az ő számára. A kapitány hozzátette, hogy a szerdai edzésen látottakkal sokkal elégedettebb volt, mint amit egy nappal korábban produkáltak tanítványai. Felhívta a figyelmet arra, hogy a mai futballban nincs könnyű ellenfél, tehát nemcsak Albánia ellen kell majd nagyon odafigyelni, hanem Málta ellen is.

A holland szakember később válaszolt az újságírói kérdésekre is. Honlapunk felvetésére, miszerint ha Tóth Balázs sérülése olyan mértékű, hogy nem számíthat rá, behív-e valakit a keretbe, a kapitány nemmel felelt, mondván a Fehér helyett utólag behívott Vadócz Krisztián is hasonló poszton szerepel, mint Tóth.

Arra a kérdésre, hogy a svédek ellen rövidpasszos, technikás játékot láthatjuk-e a magyaroktól Tiranában, Koeman meglepő választ adott. Meglátása szerint ugyanis az albánok technikásabbak, mint a svédek, és holland kapitányuk van, aki nagyon jól le tudja szűkíteni a pályát. A kapitány egyébként Portugália együttesét tartja a csoport legerősebb tagjának.

Erwin Koeman egyelőre nem szolgált kezdőcsapattal, ám a fejében már nagyjából összeállt a Tiranában pályára lépő tizenegy. A szakvezető várhatóan ezúttal is az egycsatáros játékos favorizálja, de hogy ez az ék Priskin Tamás, Torghelle Sándor vagy Rudolf Gergely lesz-e, azt egyelőre még nem tudhatjuk. Az azonban nem lenne meglepő, ha az előző két vb-selejtező hőse, Torghelle helyett az utóbbi időben jó formában lévő Watford-támadó, Priskin kezdene…

LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ:
ALBÁNIA - MAGYARORSZÁG
szombat, 20.30

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu